SKADET: Linn Jørum Sulland innrømmer at det var kjipt å bli skadet dagen før NM-finalen. Foto: Aniko Kovacs/MTI via AP
SKADET: Linn Jørum Sulland innrømmer at det var kjipt å bli skadet dagen før NM-finalen. Foto: Aniko Kovacs/MTI via APVis mer

Sulland skadet før NM-finalen

Vipers-stjerna skadet dagen før finalen: - Det var noe dritt

Linn Jørum Sulland måtte se NM-finalen fra benken.

Stabæk - Vipers Kristiansand 17-30

OSLO SPEKTRUM (Dagbladet): Stabæk kjempet godt og lenge, men så dro storfavoritten Vipers ifra. Til slutt vant de norgesmesterskapet i håndball for første gang, med 13 måls margin.

VM-stjernene ble viktige for Vipers. Blant annet sto Katrine Lunde solid i mål, og Kari Brattset var viktig både foran og bak i banen.

Men det var ei stjerne vi aldri fikk se på parketten femte juledag. Linn Jørum Sulland (33) - 176 landskamper og 525 mål - fikk ikk ett sekund på banen.

Skadet på trening

Grunnen er at hun pådro seg en skade i leggen på trening dagen før selve NM-finalen.

- Jeg fikk problemer med leggen på trening i går, og det var rett og slett ikke så bra i dag heller. Jeg har hatt litt problemer med den før, og da har det ikke tatt så lang tid å bli bra igjen. Men det er helt umulig når den først slår seg vrang, så det var noe dritt, sier Sulland til Dagbladet.

Dermed måtte hun se NM-finalen fra benken.

- Vi har jo gledet oss og trent for dette i hele desember, så jeg har kanskje vært litt overivrig. Så det var litt dårlig timing i dag, sier Sulland.

- Men de leverer jo. Det var en fornøyelse å se på. Det føles bra å være norgesmester, sier målmaskinen.

OGSÅ SKADET: Marta Tomac. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
OGSÅ SKADET: Marta Tomac. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Korsbåndsskade

Det er en enda en Vipers-stjerne som sliter med skade. Marta Tomac (27) fikk en korsbåndsskade i sommer, en som fortsatt holder henne ute av spill.

- Det går framover med skaden, og det har det egentlig gjort hele veien. Jeg har respondert bra på trening og fått gjort de framskrittene jeg skal før tida, egentlig, sier Tomac til Dagbladet.

Det er regnet at rehabiliteringen kommer til å ta 9-12 måneder, og dermed er det mulig at hun kan ikle seg Vipers-drakta før sesongen er over.

- Jeg synes alltid det er lettere å se kamper fra benken når det går bra. Man vil gjerne bidra mer enn det man kan fra benken når det går dårlig. Det er godt å se at det løsner, og at vi tar de første tittelen med så mange fantastiske folk fra Kristiansand til stede. Det er skikkelig kult. Alle er stolte over dette, sier Tomac.