SLITER: Vipers ligger sist i gruppe D med to poeng. Metz leder med åtte poeng. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
SLITER: Vipers ligger sist i gruppe D med to poeng. Metz leder med åtte poeng. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Vipers tapte 22-25 mot Metz

Vipers tapte mot gruppelederen

Vipers Kristiansand har en vanskelig jobb med å ta seg videre fra mesterligaens gruppespill etter å ha tapt 22-25 mot gruppeleder Metz på hjemmebane fredag.

Vipers fikk en ineffektiv start på kampen og kunne takke veterankeeper Katrine Lunde for at det ikke sto verre til enn 4-8 med ti minutter igjen av første omgang.

Hjemmelaget klarte imidlertid å reise seg inn mot pause, mye takket være Emilie Hegh Arntzen og Linn Jørum Sulland, som sørget for at ledelsen var knappet inn til 11-12 før annen omgang.

Sulland og co. startet den omgangen i overtall etter en Metz-utvisning på tampen av første omgang, men fikk det ikke til å stemme. Det tok seks minutter før første scoring satt bak motstanderens keeper, og Metz økte ledelsen til 17-13.

Samtidig som Vipers var unøyaktige i angrep, viste Metz' toppscorer i mesterligaen, Ana Gros, at hun hadde stilt inn siktet.

Den slovenske jenta banket inn mål på mål, men hjemmelaget knep igjen i forsvaret med kvarteret igjen av omgangen, og tok innpå til laget var bare ett mål bak igjen.

Hjemmelaget klarte imidlertid ikke å få angrepsspillet til å sitte i sluttfasen, og Metz vant 25-22.

Det franske laget har åtte poeng på toppen av gruppe D, mens Budocnost og Bietigheim har fire poeng hver. Vipers blir stående med to poeng.

NTB