EUROPA-SPILL: Linn Jørum Sulland og resten av Vipers Kristiansand skal spille i Europa kommende sesong til tross for at de egentlig ikke er kvalifisert. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
EUROPA-SPILL: Linn Jørum Sulland og resten av Vipers Kristiansand skal spille i Europa kommende sesong til tross for at de egentlig ikke er kvalifisert. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Vipers tildelt plass i EHF-cupen

Håndballjentene til Vipers Kristiansand skal spille i Europa kommende sesong til tross for at de egentlig ikke er kvalifisert.

Det ble klart da Det europeiske håndballforbundet (EHF) offentliggjorde seedingslistene til den nest beste europeiske klubbturneringen tirsdag.

På grunn av at noen andre europeiske lag har takket nei til å delta, har det åpnet seg en plass for laget som kom til kvartfinale i cupvinnercupen forrige sesong.

- Det betyr mye at vi fortsatt får være med i Europa som vi har som mål. Det er viktig at vi får trent på å spille kamper på et europeisk høyt nivå. Det er mange gode lag, spesielt danske som det hadde vært gøy å møte. Målsettingen må være å gjøre det minst like godt som i år, sier daglig leder i Vipers, Terje Marcussen, til Fædrelandsvennen.

De norske jentene går inn i andre kvalifiseringsrunde som spilles midt i oktober. Tertnes skal også spille turneringen og går inn i samme kvalifiseringsrunde.

På herresiden ble det klart at seriemester ØIF Arendal går inn i andre kvalifiseringsrunde i EHF-cupen. Haslum skal spille Challenge Cup, og går rett inn i tredje runde.

Glassverket, Larvik og Elverum spiller mesterliga. Glassverket må gjennom kvalifisering, mens Larvik og Elverum kommer inn i gruppespillet.

(NTB)