Vipers ymdyket i Champions League-semifinale

Vipers ydmyket av Györ: - Ser ut som et juniorlag

Vipers ble rett og slett ett hakk for små mot den regjerende Champions League-vinneren. Søndag spiller Kristiansand-laget bronsefinale.

BLYTUNGT: Marta Tomac og Vipers ble ett hakk for små mot Györ. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
BLYTUNGT: Marta Tomac og Vipers ble ett hakk for små mot Györ. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer
  • Vipers - Györ 22-31 (8-18)

BUDAPEST/OSLO (Dagbladet): De aller fleste hadde sett for seg en tøff oppgave for Vipers i møte med Györ i Champions League-semifinalen lørdag.

Det ble det også.

Allerede i første omgang sto Györ fjellstøtt i forsvar, og keeper Amandine Leynaud slapp knapt inn mål. Det, i tillegg til Vipers-slurv, gjorde at de rosa lå bak med ti mål allerede til pause.

- Vi er ikke påmeldt når kampen starter. Vi gjør så mye feil og ser ut som et juniorlag mot et god Györ-lag i første omgang, og da blir det vanskelig. Andre omgang ble egentlig bare å gjennomføre for begge lag, sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til Viasat etter kampen.

STORSPILTE: Kari Brattset. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STORSPILTE: Kari Brattset. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Kjempet

Vipers kjempet til tider hederlig, men måtte se seg rundspilt av den regjerende Champions League-mesteren.

- Jeg hadde håpet vi skulle være nærmere og gi dem kamp fra start. Når det blir så mye i første omgang, er det ingen vei tilbake, sier Gjekstad.

- Vi gjør lite av det vi har tenkt, vi er dårlige til å spille sammen. Vi fikk ikke til det vi hadde planlagt i forsvarsspillet, og bommer i noen situasjoner. Da blir det stygt, sier Linn Jørum Sulland til Dagbladet.

Hun fortsetter:

- Vi skal vinne i morgen. Vi må prestere på et helt annet nivå.

Stine Bredal Oftedal, for øvrig allerede kåret til turneringens beste midtback, dirigerte Györs angrep solid.

- Dette var nydelig. Førsteomgangen vår er virkelig bra, det var godt. Vi treffer på det vi har snakket om, sier Oftedal til Dagbladet.

Tung første omgang

Vipers åpnet scoringsballet, men fikk det tøft tidlig.

Katrine Lunde åpnet bra, men det gjorde også Györ-målvakt Amandine Leynaud. Med hjelp av blant andre Kari Brattset og Veronica Kristiansen i forsvar, klarte den franske målvakten å holde det aller meste unna de første ti minuttene.

I tillegg slurvet Vipers tidvis i spillet, og forsvaret slet med å holde kontroll på Stine Bredal Oftedal og nederlandske Nycke Groot.

For Vipers ble det bare blytungt, blant annet med hårfine misser, straffebom og fire utvisninger i første omgang.

Nora Mørk kom også på banen avslutningsvis i første omgang for Györ, klubben hun forlater etter sesongslutt, og scoret målet som sendte det ungarske laget ti mål foran til pause.

Brattset banens beste

Vipers viste tidvis lovende takter i andre omgang, og Emilie Hegh Arntzen hamret inn mål etter mål. Men det hjalp lite når Györ ikke hadde noen planer om å hvile, og avstanden ble likevel på rundt ti mål.

Kari Brattset storspilte på streken og i midtforsvaret for Györ. Hun ble kampens store spiller da hun sto fjellstøtt i midtforsvaret og banket inn hele åtte mål.

- Jeg syns vi spiller veldig godt fra start, vi setter standarden i forsvar. Det er vanvittig gøy å være utpå der med den stemninga og det publikumet, det var nydelig, sier Brattset til Viasat.

Til slutt ble resultatet 22-31.