- Vippet på kanten

På tross av uhell har Petter Solberg kapret andreplassen. Dagbladet.no følger Rally Monte Carlo.

MONTE CARLO/OSLO (Dagbladet.no): Subaru-fører Solberg har kjørt seg opp til 2. plass i årets første VM-rally etter fire av seks fartsprøver i dag.

- Det viktigste for meg er å komme til mål, så jeg tar ingen sjanser, sier Petter Solberg.

Akkurat nå har Spydeberg-gutten avsluttet prøve 4, bare slått av Marcus Grönholm. Den finske verdensmesteren var 12,9 sekunder raskere enn nordmannen.

Solberg var like rask som finnen underveis, men kolliderte med en stolpe sju km før mål. Uhellet kostet ham minst ti sekunder, men heldigvis er bilen like hel.

Dagbladet.no sto 200 meter unna da Petter var uheldig da han skulle passere ei bro.

- Jeg hadde to hjul utenfor og sto og vippet på stupet. Men det er sånt som skjer, sier Petter til Dagbladet.no.

På etappen før var det Solberg som kjørte raskere enn Peugeot-føreren, og totalt ligger nordmannen 46,4 sekunder bak på resultatlista.

På den fjerde prøven klatret Solberg fra 3. til 2. plass da han kjørte nesten et halvminutt raskeren enn skotske Colin McRae.

Dermed er 28-åringen i ferd med å gjør en sensasjonell innsats på de isete alpeveiene i Frankrike. I fjor ble nordmannen sjettemann i verdens eldste rally.

På en servicepost litt tidligere i dag uttrykte Solberg misnøye med den andre fartsprøven, der han tapte mye tid til Grönholm.

- Alt fungerer bra, men jeg kjørte for forsiktig. Fartsprøvene er veldig glatte nå. Jeg har gode noter for isen, men nå kommer sola ut og smelter noe av den, sier Petter.

Se hele resultatlista!

Solbergs Subaru-kollega Tommy Mäkinen har vunnet fire ganger i verdens eldste rally, seinest i fjor. Det skjer trolig ikke i år. Nå ligger finnen nesten tre minutter etter teten.

  • Neste fartsprøve starter ca. kl. 14.30. Dagbladet.no følger rallyet helt til siste prøve i dag.

    (Dagbladet.no)

<B>NORSK HÅP:</B> Petter Solberg kjører seks prøver på isete veier i alpene i dag.