Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vips, så var Liverpool tilbake i gullkampen

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United- Liverpool 0- 1. United hadde åtte strake ligaseire før Liverpool gjestet Old Trafford i går. Fem minutter før slutt lobbet Danny Murphy inn seiersmålet, og sørget for at Liverpool har vunnet de fire siste mot serielederen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Før Dannys lobb så vi faktisk et nestenmål fra John Arne Riise. Han var flyttet fram på venstre midtbane, og klarte seg brukbart mot David Beckham. Riise med skuddfoten fikk volleytreff fra 16 meter. Ballen gikk i en perfekt bue, med en voldsom hastighet, men dessverre for Liverpool og Riise, rett på boksehanskene til Fabien Barthez. Nicolas Anelka hadde også en stor mulighet, men det ble Dannys lobbehumør som avgjorde.

- Godt å score

- Pasningen jeg fikk fra Steven Gerrard var utrolig. Jeg tenkte ikke på hva jeg skulle gjøre, men bare vippet ballen videre i samme retning. Og ja, det er alltid ekstra godt å score på United på Old Trafford, sa Murphy etter kampen. Han la til:

- Men, for oss som har hatt en tung periode var det viktigst å få tre poeng.

Kampens profil var Steven Gerrard. Han smilte og mente Liverpool nå har fått som vane å slå nettopp erkerivalen i nordvest.

- Ekstra godt at vi vant nå, vi trengte disse poengene for å henge med for å kunne spille Champions League, sa Gerrard.

Han så at United åpnet med å sende alle mann framover. Liverpool ble presset hjemover, men bakerst sto Sami Hyypia og hans stoppermakker Henchoz. United fant aldri veiene rundt dem.

Burde vunnet

- Dette var dessverre en sånn kveld da vi ikke klarte å skape nok sjanser til å vinne, og på 0- 0 er det alltid en fare for å tape med ett mål. Det gjorde vi, men vi burde ha vunnet. Liverpool kom hit for et resultat og det fikk de, sa en skuffet sir Alex Ferguson.

Ruud van Nistelrooy og Ryan Giggs ble temmet etter alle kunstens viltregler. Liverpool er nå det eneste laget i den ypperste ligaen som har tatt tolv av tolv mulige poeng fra United på to sesonger. Ikke verst.

- Vi kom hit for å vinne og det gjorde vi, det er det som betyr noe. I tillegg er det jo alltid godt å slå United, sa Steven Gerrard.

Tre minutter

Lobbyisten Danny var et stort smil i gangen på Old Trafford. Lørdag fikk han litt surbuing da han ble byttet ut. I går kveld var alt glemt. Lille Danny var den store helten for

Liverpoolsvingen som ikke ville forlate Old Trafford seint i går kveld.

De ville holde fast i drømmen, lobben og resultatet som betyr så mye. For, Liverpool har siden 8. desember vært ute på tur reint poengmessig. De har skrapt sammen skarve 11 av totalt 27 poeng på de siste ni kampene. United på sin side kunne se tilbake på åtte seire på rad før tapet i går.

Ole Gunnar Solskjær fikk tre minutter for David Beckham.

- Jeg skulle gjerne ha satt innpå Ollie tidligere, kanskje fra start, men han er litt småskadet og jeg ville vente i det lengste. Men, han er nettopp spilleren som kan avgjøre slike kamper, sa Alex Ferguson om nordmannen.

LOBBET INN SEIEREN: Danny Murphy jubler sammen med Nicolas Anelka etter å sendt Liverpool i ledelsen. - Det er alltid ekstra godt å score mot Manchester United på Old Trafford, sa han etter kampen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!