Virenque vil legge kortene på bordet

Den franske sykkelstjernen Richard Virenque, som sammen med resten av Festina-laget ble utestengt av årets Tour de France, vil legge alle kortene på bordet. Ingenting spørsmål skal stå ubesvart i doping-anklagen, lovte Virenque før han og de andre på laget skulle avhøres i Lyon i ettermiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Jeg vil ta igjen mot alle som har angrepet meg, sa Virenque i et intervju med den franske avisen Le Figaro.

Han mener at noen er svært interessert i «å bremse» ham og understreker:

- Det er nødvendig at skinnhelligheten opphører. Mange bør gå i seg selv, sa Virenque, som er opprørt over utestengingen av laget fra Tour de France.

- Det var ingen grunn til å utestenge oss, sa franskmannen.

Ennå er det mye i saken som må fram i lyset. Klatrekongen Virenque er den første som skal ta stilling til dopinganklagene i forhøret.

Bevis

Foruten rytterne selv skal også flere andre medarbeidere i Festina-laget avhøres i løpet av dagen. Til nå er tre mann tatt i politiets forvaring etter at den belgiske massøren Willy Voet ble stoppet med dopingmidler i bilen 8. juli. Foruten Voet er Festina-direktøren Bruno Roussel og legen Eric Ryckaert arrestert.

En advokat i den belgiske byen Gent skal ha samlet en betydelig mengde bevis for at Festina-laget har dopet seg. Ifølge Brussel-avisen Le Soir skal en apoteker har satt politiet på sporet.

Hos apotekeren ble det funnet en rekke dokumenter om doping som stammer fra Festina-legen Eric Ryckaert. På den bakgrunn ble det sett nærmere på Ryckaerts praksis, og funnet data på hans pc som omhandler dopingmidler.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer