Virenque vil legge kortene på bordet

Den franske sykkelstjernen Richard Virenque, som sammen med resten av Festina-laget ble utestengt av årets Tour de France, vil legge alle kortene på bordet. Ingenting spørsmål skal stå ubesvart i doping-anklagen, lovte Virenque før han og de andre på laget skulle avhøres i Lyon i ettermiddag.

- Jeg vil ta igjen mot alle som har angrepet meg, sa Virenque i et intervju med den franske avisen Le Figaro.

Han mener at noen er svært interessert i «å bremse» ham og understreker:

- Det er nødvendig at skinnhelligheten opphører. Mange bør gå i seg selv, sa Virenque, som er opprørt over utestengingen av laget fra Tour de France.

- Det var ingen grunn til å utestenge oss, sa franskmannen.

Ennå er det mye i saken som må fram i lyset. Klatrekongen Virenque er den første som skal ta stilling til dopinganklagene i forhøret.

Bevis

Foruten rytterne selv skal også flere andre medarbeidere i Festina-laget avhøres i løpet av dagen. Til nå er tre mann tatt i politiets forvaring etter at den belgiske massøren Willy Voet ble stoppet med dopingmidler i bilen 8. juli. Foruten Voet er Festina-direktøren Bruno Roussel og legen Eric Ryckaert arrestert.

En advokat i den belgiske byen Gent skal ha samlet en betydelig mengde bevis for at Festina-laget har dopet seg. Ifølge Brussel-avisen Le Soir skal en apoteker har satt politiet på sporet.

Hos apotekeren ble det funnet en rekke dokumenter om doping som stammer fra Festina-legen Eric Ryckaert. På den bakgrunn ble det sett nærmere på Ryckaerts praksis, og funnet data på hans pc som omhandler dopingmidler.

Advokaten har beslaglagt samtlige legejournaler over Festina-syklistene og vil sende dem over til de franske myndighetene.

(NTB-DPA)