Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Virker å være orkestrert av rådgivere og agenter

City-forfatter om Tevez.

VIL VEKK: Carlos Tevez rystet Manchester City-fansen da det lørdag kom frem at han hadde levert et skriftlig ønske om å bli solgt. Foto: Scanpix
VIL VEKK: Carlos Tevez rystet Manchester City-fansen da det lørdag kom frem at han hadde levert et skriftlig ønske om å bli solgt. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Carlos Tevez og hans rådgivere er i ordkrig med Manchester City om bakgrunnen for at han lørdag leverte et skriftlig ønske om å få forlate klubben.

Danny Pugsley driver City-bloggen «Bitter and Blue», og har nylig publisert boka «Man City 365». Han følger klubben svært tett og mener timingen til Tevez' rådgivere var lite heldig ettersom det tar fokus vekk fra at klubben rykket opp til 2. plass i Premier League.

- Det ville aldri være et godt tidspunkt for dette, men jeg må si at det kunne ikke vært stort verre enn nå. Laget har spilt ganske bra i det siste, og etter West Ham-kampen som ga oss delt førsteplass, uten Tevez, sier Pugsley til Dagbladet.

City-bloggeren kommenterte saken før Tevez i går kveld fortalte at hans forhold til visse City-direktører ikke var mulig å reparere. Overgangssøknaden ble kjent noen timer etter Citys 3-1-seier i London.

- En kyniker vil kanskje si at timingen var godt planlagt med tanke på at City vant uten ham og at det ikke vil være noe fokus på ham, men på laget - som forøvrig gjorde det veldig bra uten ham.

Minner om Rooney-saken Han mener saken kan minne om sirkuset rådgiverne til Wayne Rooney startet i oktober.

- Begge sakene virket å være orkestrert av rådgivere, og uten dem ville nok ingen av sakene ha skjedd. Rooney sa han ønsket seg vekk fordi han ikke trodde klubben kunne konkurrere med de beste. I uttalelsen fra Tevez lovpriste han eierne og fansen, men sa at han ikke trivdes i City.

Pugsley mener stemningen internt i City-troppen er langt bedre enn hva media vil ha det til.

- Det har blitt blåst opp. Jeg har fulgt laget så nøye denne sesongen, og jeg synes laget ser samlet ut og spiller mer og mer etter Mancinis metoder. Selvfølgelig vil det oppstå en eller annen disputt og at noen faller i unåde, sier Pugsley.

Vil hjem Tevez har gjentatte ganger uttalt at han ikke trives med fotballen og at han vurderer å legge skoa på hylla.

- Å leve bare for fotballen har gjort meg mett, sa han i fjor høst.

Pugsley har aldri trodd på de uttalelsene, og mener det hele virker som om Tevez har latt seg overtale av sine rådgivere.

- Jeg tror ikke på at Tevez ikke nyter fotballen. Prestasjonene denne sesongen synes jeg viser en spiller som er i sitt livs form, men han savner åpenbart familien. Uttalelsen fra klubben tyder også på at penger er et tema. Han har ønsket en ny kontrakt, men klubben sa nei «ved flere anledninger» som det het i pressemeldingen fra City.

- Det er vanskelig å vite hvor mye innflytelse rådgiverne hans har, men fra tidligere erfaring er de ikke fremmed for tvinge frem overganger. Det vil jo de tjene penger på. Kanskje er det de som har snakket ham til det, men - som med Rooney - ligger ansvaret hos ham.

City-bloggeren tror Tevez bløffer når han snakker om å gi seg med fotball.

- Jeg har aldri tatt advarslene om at han skal legge opp seriøst, fordi det ser ut som om han nyter å spille fotballen og pengene som følger med det å spille for City. Det er ikke mange klubber som kan matche lønna han har her, og klubben har gitt ham en viktig posisjon som jeg tror han trives i.

SAVNER BARNA: Savnet etter sine to barn skal være en av grunnene til at Tevez vil vekk fra City. Foto: AP Photo/ Natacha Pisarenko, file
SAVNER BARNA: Savnet etter sine to barn skal være en av grunnene til at Tevez vil vekk fra City. Foto: AP Photo/ Natacha Pisarenko, file Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!