Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Virker som Bjørkøy sliter enda mer enn meg

Fevang ble overfalt i 2007.

HAR STORE PLAGER: John Anders Bjørkøy greier ikke gå mer enn 100 meter om dagen ni dager etter den brutale taklingen fra Abgar Barsom (nr. 2 fra høyre).  Foto:  ARNT E. FOLVIK / Dagbladet
HAR STORE PLAGER: John Anders Bjørkøy greier ikke gå mer enn 100 meter om dagen ni dager etter den brutale taklingen fra Abgar Barsom (nr. 2 fra høyre). Foto: ARNT E. FOLVIK / Dagbladet Vis mer

||| (Dagbladet): Snart halvannen uke etter at han ble hockeytaklet på fotballbanen, greier ikke Odd Grenlands John Anders Bjørkøy å bevege seg mer enn 100 meter per dag.

- Jeg har problemer med øyet og øret på høyresida. I tillegg føler jeg meg kvalm. Jeg hadde håpet at det skulle gå bedre. Men det gjør det altså ikke, sier Bjørkøy til Dagbladet.

Plagene Bjørkøy sliter med har visse likheter med de Geir Ludvig Fevang opplevde i 2007. Start-spilleren fikk kneet til daværende LSK-keeper Heinz Müller plantet i ansiktet, og pådro seg flere brudd i ansiktet samt en kraftig hjernerystelse.

- Høres alvorlig ut

Senere viste det seg at det ene øyet til Fevang sto litt feilplassert - noe som forårsaket balanseproblemer og svimmelhet.

Men Fevang sier han var langt unna å være så bevegelseshemmet som Bjørkøy er nå.

- Det virker som om han sliter med balansen enda mer enn meg, jeg kunne gå så mye jeg ville. Hvis han maks kan gå 100 meter om dagen høres det ut som ganske alvorlige greier, sier Fevang til Dagbladet.

- Hvordan hadde du det i tida etter hendelsen?

- Jeg var jo forslått fysisk og kunne ikke gjøre noe mer intensivt enn å gå. Hvis jeg jogget eller anstrengte meg fikk jeg samme symptomer, vondt i hodet og kvalme. Til slutt var det øyet som var problemet. Jeg vet ikke om det hadde noe å si de første ukene, vi fant ut av det etter et par uker, sier han.

Heinz Müller fikk to kampers karantene av NFF, etter at dommer Brage Sandmoen forklarte at han ikke så situasjonen.

I Bjørkøys tilfelle var det Abgar Barsom som taklet stygt - men fordi Ken Henry Johnsen fikk med seg episoden vil ikke NFF gripe inn i etterkant.

BLE KRAFTIG FORSLÅTT: Geir Ludvig Fevang pådro seg i likhet med Bjørkøy hjernerystelse, og sleit med hodepine og svimmelhet i tida etterpå. Her er han utenfor Ullevål universitetssykehus i Oslo noen dager etter at kneet til Heinz Müller knuste kinnbeinet hans. 
Foto: Arnt E. Folvik
BLE KRAFTIG FORSLÅTT: Geir Ludvig Fevang pådro seg i likhet med Bjørkøy hjernerystelse, og sleit med hodepine og svimmelhet i tida etterpå. Her er han utenfor Ullevål universitetssykehus i Oslo noen dager etter at kneet til Heinz Müller knuste kinnbeinet hans. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

- De forholder seg til et regelverk som sikkert kan diskuteres. Jeg har ikke noen annen kommentar enn det, sier Fevang.

- Hva tenker du om taklingen på Bjørkøy?

- Den var ikke pen, sier han.

For Fevang tok det et halvt år å komme tilbake for fullt igjen etter skaden. I år har han hatt en av sine beste sesonger noensinne, særlig på vårparten, da Start-direktør Svein Mathiesen betegnet ham som den beste norske spilleren i Tippeligaen.

- Det har ikke hatt noen negativ innvirkning på meg. Når man blir frisk igjen er det en god erfaring å ta med seg.

- Har du et råd til Bjørkøy?

- Jeg regner med han har medisinsk personell rundt seg, som kommer med de nødvendige rådene. Men han må bare holde hodet oppe, så går dette bra, sier Fevang.


BRUTALT: Slik så det ut da Heinz Müller plantet kneet i ansiktet til Fevang. Start-spilleren fikk ikke straffespark. Foto: Digitalsport
BRUTALT: Slik så det ut da Heinz Müller plantet kneet i ansiktet til Fevang. Start-spilleren fikk ikke straffespark. Foto: Digitalsport Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media