- Virker som UEFA ønsker to spesielle lag i finalen

Konspiratorisk Zlatan i natt.

MISFORNØYD ZLATAN: Zlatan Ibrahimovic sier Barcelona var det beste laget, men mener det var dommeren som avgjorde kampen. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO LINGRIA
MISFORNØYD ZLATAN: Zlatan Ibrahimovic sier Barcelona var det beste laget, men mener det var dommeren som avgjorde kampen. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO LINGRIAVis mer

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic hadde ingen problemer med å innrømme at Barcelona var det beste laget etter Champions League-exit og 1-3-tap på Camp Nou.

Men det var et par dommeravgjørelser svensken hadde vanskelig for å svelge, som fikk ham til å forstå hvorfor José Mourinho mener det er tilnærmet umulig å vinne på Camp Nou.

Selv trekningen av selve kvartfinalene og veien fram til finalen virket påfallende i svenskens øyne i skuffelsens time.

- Det føles som at Uefa har to spesielle lag de ønsker skal møtes i finalen, sa han i natt, ifølge Aftonbladet.

Ga spillerne frie tøyler
Han sikter til det faktum at Real Madrid og Barcelona ikke kan møtes før i en eventuell finale. Førstnevnte møter med overveiende sannsynlighet Bayern München i semifinalen, mens Barcelona møter vinneren av Chelsea - Benfica.

Milans pressesjef lot spillerne snakke helt fritt etter tapet i går kveld, for følelsen av urettferdighet var såpass markant hos italienerne at de tilsynelatende brydde seg lite om eventuelle sanksjoner fra Uefa i etterkant. Arsene Wenger fikk for eksempel tre kampers karantene og en bot på 300 000 kroner for å snakke negativt om dommeren etter kampen mot Milan i åttendelsfinalen.

Den første straffen Barcelona fikk i går var det svært få protester på. Den andre derimot, da Alessandro Nesta holdt og holdt i trøya til Sergio Busquets, opplevde de som dypt urettferdig.

SIKKER EKSEKUTØR: Lionel Messi setter inn det første av to straffespark. Foto:  AFP PHOTO / ALBERTO LINGRIA
SIKKER EKSEKUTØR: Lionel Messi setter inn det første av to straffespark. Foto: AFP PHOTO / ALBERTO LINGRIA Vis mer

Ingen klandret veteranstopperen for det langvarige trøyegrepet rett foran øynene på dommeren, derimot mente de at ballen ikke var i spill. Carles Puyols ulovlige sperre var de mindre opptatt av.

- Vi taper kampen, og jeg går rundt og tenker det samme som dere: Alt handler om deres andre mål, og hvorfor de får straffe når ballen ikke er i spill. Det spørsmålet er det mange som stiller seg, tror jeg, sier Zlatan.

Svensken reagerer også på at ikke han fikk straffe da Javier Mascherano taklet risikabelt tidlig i 2. omgang, uten å treffe ballen. I Viasat-studio var konklusjonen at Zlatan falt litt for lett.

- Når Barcelona får en sånn straffe, synes jeg at jeg også skal ha straffe når jeg blir felt. Vi kan diskutere, men kampen er over, de gikk videre, sier Milan-spissen.

Men legger til:

- Er man i en kvartfinale i Champions League synes jeg ikke at slike ting skal skje. Det er synd, det er veldig synd.

- Skjønner ikke oppstyret
I den første kvartfinalen på San Siro, som endte 0-0, kunne Barcelona fort fått minst ett straffespark. Særlig da Alexis Sanchez ble felt rett foran øynene på dommeren bak mållinja, uten at han grep inn.

SKJØNNER IKKE KLAGINGEN: Pep Guardiola minner om at Barcelona ble snytt for to straffer i den første kampen. Foto: (AP Photo/Alvaro Barrientos)
SKJØNNER IKKE KLAGINGEN: Pep Guardiola minner om at Barcelona ble snytt for to straffer i den første kampen. Foto: (AP Photo/Alvaro Barrientos) Vis mer

Det minnet Pep Guardiola om da han ble konfrontert med Milans klaging på gårsdagens dommeravgjørelser.

- Vi ble snytt for to klare straffespark på San Siro, men laget ikke noe nummer ut av det. Vår spiller ble holdt i trøya, og det er straffe, sier Barcelona-treneren.

Javier Mascherano forstår heller ikke hva italienerne klager på.

- Jeg skjønner ikke alt oppstyret. De to straffene vi får er soleklare. Jeg sto 60 meter unna, men kunne se hvordan trøya ble dratt i, sier han.

STUSSER OVER TREKNINGEN: Barcelona og Real Madrid kan ikke møte hverandre før i finalen. Zlatan tviler på om det er tilfeldig. Foto:  EPA/CHRISTIAN BRUN
STUSSER OVER TREKNINGEN: Barcelona og Real Madrid kan ikke møte hverandre før i finalen. Zlatan tviler på om det er tilfeldig. Foto: EPA/CHRISTIAN BRUN Vis mer