- Virket som det var en sniper utpå Marienlyst

Irritert Hareide etter Sankohs kampavgjørende svalestup.

DRAMMEN (Dagbladet.no): Strømsgodset - Viking 1-0.

Et Strømsgodset i form kjempet seg til nok en trepoenger i en litt kjedelig kamp mot Viking på Marienlyst i Drammen i kveld, men måten vinnermålet kom på gir seieren en bismak.

Etter halvtimen gikk Alfred Sankoh på et dribleraid inn i Vikings sekstenmeter. Han så ut til å dratt seg fri foran bortelagets keeper Rune Almenning Jarstein, men i stedet for å skyte gikk han teatralsk i bakken.

Kald Vilsvik Dommer Brage Sandmoen sto perfekt plassert, og pekte resolutt på straffemerket. Likevel viste reprisen at Sankoh gjorde det meste ut av situasjonen.

- Jeg kjente at jeg ble truffet på baksiden av foten, og da mistet jeg balansen og måtte gå ned, sier Sankoh til Dagbladet.

Straffen satt Lars-Christopher Vilsvik midt i mål, mens Jarstein kastet seg til høyre.

På det tidspunktet var ledelsen fortjent. Peter Kovacs hadde allerede bommet på to meget store sjanser, men satt begge utenfor.

- Førsteomgangen er sesongbeste for oss. Det er noen spillere som har slitt, men jeg merket at det løsnet for flere av dem på fredagens trening, sier Ronny Deila.

Fem minutter før pause fikk Viking sin første sjanse. Den var av det store slaget, men takket være en redning på streken beholdt Godset ledelsen til pause.

- For lettvint Da sa Viking-sjef Åge Hareide sin mening om straffen de fikk mot seg:

- Det virket som det var en sniper  utpå Marienlyst i dag. Kunne ikke se at det var noen som hadde foten framme. Det var vel Martin (Ørnskov) som var i nærheten, men det blir for lettvint. Du skal være sikker, skal du dømme straffe i sånne situasjoner, sa han på vei inn i garderoben.

Deila er ikke like interessert i å diskutere situasjonen, og mener det får være grenser for hvor diplomatiske trenere forventes å framstå etter kamper.

- Det er mulig den var billig, men det har blitt så «in» at vi trenere skal være så fair play. Det begynner nesten å bli dumt å se på. Jeg regner med at Alfred ønsker å stå på beina, sier Godset-treneren.

Etter pause var Viking det beste laget i store deler av omgangen, men slet med å spille seg til store sjanser.

Best etter pause Nærmest kom Yann-Erik de Lanlay etter en corner, men avslutningen ble reddet på streken av Alexander Aas.

Dermed ebbet det ut med hjemmeseier. For Viking var det bortekamp nummer elleve uten seier, og fortsetter motgangen blir det umulig å henge med i toppen. Ronny Deila mener imidlertid at hans gamle klubb ikke trenger å henge med hodet:

- Det var en tøff kamp. Det visste vi at det kom til å bli på forhånd. Viking har tatt steg siden i fjor. De var gode. I første omgang var vi best. I annen omgang var det Viking som styrte, men vi hadde likevel brukbar kontroll. Jeg liker måten Viking spiller på. De vil spille fotball og er bevegelige og kvikke, men det er vi også, sier Deila.