MATCHVINNER: Det er av sine egne man skal ha det. Tidligere Tottenham-spiller Matthew Etherington scoret to mål mot gamleklubben. Det var nok til tre poeng. Foto: AP Photo / Tim Hales
MATCHVINNER: Det er av sine egne man skal ha det. Tidligere Tottenham-spiller Matthew Etherington scoret to mål mot gamleklubben. Det var nok til tre poeng. Foto: AP Photo / Tim HalesVis mer

- Virket som han koste seg med ikke å gi oss noenting

Redknapp slaktet dommeren da Stoke stoppet Tottenhams seiersrekke.

(Dagbladet): • Stoke - Tottenham 2-0

Tottenham hadde vunnet seks Premier League-kamper på rad, og kunne vinne sin syvende kamp på rad på Britannia Stadium.

Men Matthew Etherington og Ryan Shottons lange innkast sørget for at Tottenhams seierrekke fikk en brå slutt.

Stoke scoret nemlig to erketypiske Stoke-mål i den første omgangen, og det var nok til tre poeng til tross for et voldsomt Spurs-press i den andre omgangen.

Typiske Stoke-mål Rory Delap startet ikke kampen, og Ryan Shotton fikk ansvaret for Stokes farlige lange innkast. Han viste seg tilliten verdig, og to ganger i den første omgangen resulterte kastene i mål.

På det første målet var det Benoit Assou-Ekotto som stusset ballen lenger bak i eget felt. Etherington kom på et smart løp, og to Tottenham-spillere var litt for sent ute til å blokkere.

1-0.

Det andre målet var nærmest identisk, bortsett fra at denne gangen var det Jonathan Walters som stusset. Etherington hadde løpt seg fri fra Scott Parker, og satt ballen i mål.

Tottenham-press Tottenham gikk til pause uten å ha skapt noe særlig i den første omgangen. Til den andre omgangen var det et langt hvassere Spurs-lag som kom på banen, og Stoke var tidvis under stort press fra gjestene.

REDUSERTE: Emmanuel Adebayor reduserte fra 11-meteren. Foto: AP Photo / Tim Hales / Scanpix
REDUSERTE: Emmanuel Adebayor reduserte fra 11-meteren. Foto: AP Photo / Tim Hales / Scanpix Vis mer

Etter timen spilt fikk gjestene fra London uttelling da Luka Modric ble felt av Glenn Whelan. Straffe til Tottenham.

- Det er kontakt, men jeg synes han faller veldig lett, sa Petter Myhre i TV2s Premier League-studio.

Adebayor var sikker fra 11-meteren, og reduserte.

Spurs fortsatte hardkjøret mot Stoke-målet, og hadde ved flere anledninger grunn til å rope på straffespark. Younes Kaboul ble revet ned av Shawcross på en corner, og samme Shawcross reddet også trolig et skudd på streken med armen. I tillegg ble et Jermaine Defoe-skudd blokkert av Jonathan Woodgate med hendene.

Rødt kort Bortelaget fikk også et mål feilaktig annulert da Emmanuel Adebayor trodde han utliknet. Dommer Chris Foy mente at det var offside, men reprisene viste at en Stoke-forsvarer opphevet den offsiden.

- Det er forståelig at dommerne ikke får med seg den første situasjonen (handsen til Shawcross), men det er elendig av dommerne å ikke få med seg at Adebayor er onside der, sa Myhre.

Der er han på linje med Spurs-manager Harry Redknapp.

- Jeg føler det som om han (Foy) faktisk koste seg med å ikke gi oss noenting. Jeg snakker ikke om dommeravgjørelser. Det har jeg ikke gjort på 30 år i manageryrket. Men i dag gjør jeg et unntak: Når noen er halvannen, to meter onside som Adebayor var, hvordan kunne da assistentdommeren ikke se det? spør Redknapp retorisk, ifølge The Guardian.

OPPGITT: Harry Redknapp brøt med egne prinsipper og kritiserte dommer Chris Foy etter Tottenhams tap.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples
OPPGITT: Harry Redknapp brøt med egne prinsipper og kritiserte dommer Chris Foy etter Tottenhams tap.Foto: SCANPIX/REUTERS/Darren Staples Vis mer

Det kokte også over for Younes Kaboul, som hadde snakket på seg gult tidligere i kampen. Han hoppet inn i en takling på Jonathan Walters, og fikk sitt andre gule kort for kvelden.

Noe strengt av dommeren, selv om det var en klønete takling av franskmannen.

Med en mann mindre klarte ikke Harry Redknapps menn å skape de helt store mulighetene i sluttminuttene, og da kunne de 27 529 publikummerne på Britannia Stadium juble for tre poeng.

DET ANDRE: Matthew Etherington scorer sitt andre for kvelden. Foto: AFP Photo / Paul Ellis / Scanpix
DET ANDRE: Matthew Etherington scorer sitt andre for kvelden. Foto: AFP Photo / Paul Ellis / Scanpix Vis mer