- Virket som jeg hadde strøm i beina

Bjørn Helge Riise var overtent mot Island.

REVANSJELYSTEN: Bjørn Helge Riise skuffet mot Island, men er lysten på å reise seg raskt med en god kamp mot Portugal. 
Foto: Erlend Aas / Scanpix
REVANSJELYSTEN: Bjørn Helge Riise skuffet mot Island, men er lysten på å reise seg raskt med en god kamp mot Portugal. Foto: Erlend Aas / ScanpixVis mer

||| Bjørn Helge Riise fikk til svært lite mot Island, men håper han får muligheten til å vise seg fra en bedre side mot Portugal i det som kan bli hans 25. A-landskamp.

- Til tider virket det som om jeg hadde strøm i beina. Det var uvant. Touchen var ikke der. Vanligvis er den god. Jeg vet ikke om jeg var overtent eller ikke, men jeg tror det, lyder dommen fra lillebror Riise.

Etter 57 minutter mot Island ble Fulham-reserven ofret til fordel for Steffen Iversens duellkraft. Bjørn Helge Riise var ikke fornøyd da han ble tatt av banen. Tydelig skuffet over egen innsats gikk han resolutt av Laugardalsvöllur.

- Førsteomgangen der ute var ikke gøy. Vi ble kriget i senk til tider og ble løpende imellom. Spesielt for oss på midtbanen er ikke det dagligdags. Det var surt og gjorde meg ganske forbannet da jeg gikk av. Jeg er ikke vant til å prestere så dårlig, men en så dårlig kamp hvert femte år kan jeg vel godta, sier Riise til NTB.

Gullklokke
Allerede tirsdag kveld kan den vonde opplevelsen i Reykjavik være glemt.

- Jeg liker ikke å vise meg fram fra den siden. Alle vet, og jeg vet selv at jeg kan spille mye bedre. Og det vil jeg gjerne vise tirsdag, sier 27-åringen.

Han har ikke fått noen forsikringer fra Egil Olsen om at han beholder plassen. Steffen Iversen er trolig den som ligger nærmest til å erstatte Riise i en midtbanefemmer.

- For min del håper jeg, dersom jeg starter, at jeg presterer på et mye høyere nivå. Det er jeg nesten sikker på at jeg skal klare. Portugal er et bra spillende lag. Da må vi klare å ligge kompakt og samlet.

Blir det spilletid mot Portugal spretter lysluggen opp i 25 A-landskamper. Det betyr gullklokke.

- Det er en milepæl i karrieren. Alle drømmer om å komme på landslaget og å ta de stegene der. Det å få gullklokke etter 25 landskamper er veldig stort, og jeg håper jeg klarer det. Om det blir mot Portugal har jeg ikke peiling på. Vi får vel se mer i morgen, sier England-proffen.

Engangstilfelle
Den tidligere Lillestrøm-spilleren tror ikke lite spilletid i Fulham påvirker landslagsformen.

- Nei, tror ikke det. Jeg er i ganske bra form. Det har jeg vist mot Frankrike og på trening her. Jeg håper Island-kampen var et engangstilfelle, men vi får se tirsdag.

Portugal kommer til Oslo etter svake 4-4 mot Kypros. Riise varsler flere utfordringer for de rødgrønne.

- De er vel revansjsugne for å vise at dem kan bedre. Jeg kan love dem at det ikke er lett å møte dem på Ullevaal. Vi skal ut og spille vårt spill, og være mye bedre på det vi kan. Så får vi se om Portugal kan klare å hanskes med det, sier en offensiv Riise.

(NTB)