Virus ødelegger VM for Liv Grete

VM er trolig over før det har startet.

Ingen liker å høre det, men skiskytternes landslagslege Lars Kolsrud bekrefter overfor NTB at Liv Grete Poiree har slitt med et svært standhaftig virus siden januar.

Fredag ettermiddag sto hun over den siste offisielle treningen og gikk lett, klassisk langrenn for seg selv på morgenkvisten.

- Liv Gretes sykdom er nært beslektet med kyssesyken. Viruset tar 15-20 prosent av energien hennes og hun kan ikke yte maksimalt. Det er ikke sånn vi vil ha henne, sa Kolsrud oppgitt til NTB fredag formiddag.

- Hun har vært dårlig lenge nå. Liv Grete har gått med «brekket» på de siste to månedene. Minst. Og det er dessverre ingen ting vi kan gjøre for å bli kvitt viruset, fortsatte Kolsrud.

Dagen før VM slo Liv Grete og Kolsrud fast at de er godt i gang med å planlegge neste sesong ...

- Jeg håper på en god treningssommer og - høst. Jeg vil bli kvitt dette for å kunne satse skikkelig mot Torino-OL, sa Liv Grete.

Legebesøk

Det eneste VM-dronningen fra Oberhof i fjor kan gjøre, er å ta det pent og vente på at kroppen tar knekken på viruset. Det kan ta lang tid, og hun kan bli tvunget til å stå over VM-distanser i Hochfilzen.

- Jeg er forberedt på det og ser an situasjonen gjennom helgen. Jeg tar en avgjørelse når jeg vet hvordan kroppen har reagert på det første løpet, sa Liv Grete.

Fredag formiddag gikk en «pjusk» skiskytterdronning inn på legekontoret i VM-arenaen i østerrikske Hochfilzen sammen med Kolsrud. 20 minutter senere kom de ut etter å ha tatt nye blodprøver, og Liv Grete var alt annet enn fornøyd.

- Jeg liker ikke situasjonen og har ingen forhåpninger foran VM. Jeg tar ting som det kommer og har ikke lov til å bli skuffet hvis det går dårlig. Har jobbet for å akseptere situasjonen, og føler jeg har klart det, sa Liv Grete og smilte tappert.

- Det er viktig å følge virusutviklingen tett. Det eneste positive med dette er at blodprøvene viser bedring. Dette er ikke farlig, og prøvene viser at hun er på rett vei, slo Kolsrud fast.

I fjor ble 30-åringen syk foran VM i Oberhof, men da var det bakterier som kunne fikses med medisiner. Hun kom tilbake og tok fire VM-gull.

Blodprøve

Liv Grete Poiree har slitt gjennom det meste av sesongen, faktisk helt siden før jul. Hun vant et løp i Östersund, men utover i januar ble formen gradvis dårligere, og etter løpene i italienske Anterselva tok hun affære.

- Jeg reiste tilbake til Frankrike sammen med Raphael, og da vi kom hjem tok jeg blodprøver på en lab. Resultatet ble sendt til Norge og Lars fant ut at jeg hadde et virus i kroppen, forklarte Liv Grete.

Så fulgte en drøy måned med tett oppfølging og mye hvile.

- Jeg blir veldig overrasket hvis det tar helt av lørdag, og har bare fokus på arbeidsoppgaver med den formen jeg har nå. Jeg kan være heldig på en god dag fordi jeg har et godt grunnlag, men jeg tror ikke folk skal forvente for mye, slo Liv Grete Poiree fast.

(©NTB)

TIL SJEKK: Liv Grete Poiree var i dag til kontroll sammen med landslagslege Lars Kolsrud.
SOVER MYE: Men det spørs om det holder for Liv Grete.