Coronavirus påvirker Vinter-OL 2022

Viruset truer vinter-OL

Et utsatt sommer-OL til 2021, betyr trøbbel for vinterlekene i Kina 2022. Nå snakkes det også om avlysning.

MYE NORSK: Sist vinter-OL i Pyeongchang ble en gedigen norsk suksess. Nå begynner enkelte sentrale OL-ledere å tvile på om neste vinter-OL i Kina 2022 kan gå som planlagt på grunn av coronaviruset. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix
MYE NORSK: Sist vinter-OL i Pyeongchang ble en gedigen norsk suksess. Nå begynner enkelte sentrale OL-ledere å tvile på om neste vinter-OL i Kina 2022 kan gå som planlagt på grunn av coronaviruset. FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

RETT før nyttår åpnet den 174 km nye lyntog-linja mellom Beijing og vintersportssenteret Zhangjiakou. Den kuttet reisetida mellom hovedstaden og innfallsporten for de olympiske skiløypene fra rundt tre timer til 47 minutter. Alt var klart for en oppvisning av den splitter nye supermakten Kina i vinter-OL 2 022.

- Dette er toppen av Kinas nasjonale styrke, sa president Xi Jinping under åpningen. 66-åringen som sitter med makten på ubestemt tid, har fått disse lyntogene oppkalt etter det nye slagordet sitt Fuxing; foryngelse.

Siden driften kom i gang midt under kinesernes egen coronakrise, har Xi Jinping tilsynelatende snudd pandemien til en storpolitisk fordel. Sånt kan fort endre seg, men det blir neppe Kina selv som stopper prestisjeprosjektet vinter-OL 2022.

Trusselen ligger i hvordan pandemien utvikler seg, og på hvilken måte et stadig truende virus vil forandre internasjonal konkurranseidrett.

Den endringen skjer fort. Så fort at vinterlekene i Kina i februar om snaue to år plutselig er i fare.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer