Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Virusfrykt gir feberforbud og påbud om ansiktsmasker

I asiatisk mesterliga.

Når den asiatiske mesterligaen i fotball innledes onsdag, slipper kun tilskuere med ansiktsmasker og kroppstemperatur på under 37,5 grader inn på tribunene. Foto: NTB Scanpix
Når den asiatiske mesterligaen i fotball innledes onsdag, slipper kun tilskuere med ansiktsmasker og kroppstemperatur på under 37,5 grader inn på tribunene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Når den asiatiske mesterligaen i fotball innledes onsdag, slipper kun tilskuere med ansiktsmasker og kroppstemperatur på under 37,5 grader inn på tribunene.

Det er frykten for ytterligere spredning av det mye omtalte Wuhan-viruset som ligger bak de relativt drastiske grepene foran kampen mellom mesterlagene Jeonbuk Motors og Yokohama Marinos fra henholdsvis Sør-Korea og Japan.

Mandag meldte nyhetsbyrået AP at enhver tilskuer som vil inn på arenaen for å se kampen ringside, må være utstyrt med ansiktsmaske og samtidig ha kroppstemperatur på under 37,5 grader.

I en nyhetsoppdatering på nettsidene til Jeonbuk Motors framgår det i tillegg at tilskuerne må fylle ut et relativt omfattende skjema før de gis adgang til tribunene. I skjemaet spørres det blant annet om eventuelle nylige besøk til Kina samt eventuelle tegn til helseproblemer den siste tiden.

ETT SLAG: Viktor Hovland slo hole-in-one under fredagens runde av PGA-turneringen på Pebble Beach. Video: Eurosport Vis mer

Hastemøte

Mandag opplyste kinesiske myndigheter at 908 mennesker så langt har mistet livet som følge av det pågående virusutbruddet. Et stort antall mennesker er også smittet i andre land.

Det asiatiske fotballforbundet (AFC) gjennomførte i forrige uke et hastemøte i sakens anledning. Der ble det besluttet at de kommende mesterligakampene til tre kinesiske klubber skulle utsettes på ubestemt tid.

– Vi har møttes under vanskelige omstendigheter for å finne løsninger som tillater oss å spille fotball, samtidig som vi ivaretar sikkerheten til spillere, dommere og fans, sa forbundets generalsekretær Windsor John etter møtet.

Han var deretter rask med å legge til at arbeidet med å stanse utbredelsen av coronaviruset er langt viktigere enn «bare fotball».

AFC håper at gruppespillet i den østlige delen av den asiatiske mesterligaen kan gjennomføres før utslagsrundene etter planen skal spilles i juni.

Sikkerhetsfrykt

Virusfrykten er samtidig ikke det eneste som skaper trøbbel for gjennomføringen av turneringen. I den vestlige delen må alle de fire deltakende klubbene fra Iran spille tre innledende kamper på bortebane som følge av frykt rundt sikkerheten.

De aktuelle klubbene skal ha vurdert å boikotte turneringen, men kom til enighet med AFC om å delta etter et møte i forrige måned, melder AP.

Det er de kinesiske klubbene Shanghai SIPG, Guangzhou Evergrande og Shanghai Shenhua som så langt har fått utsatt sine kamper i mesterligaen.

Over 40.0000 mennesker i Kina har blitt syke av det nye lungeviruset, som brøt ut i Wuhan i Hubei-provinsen. Mandag var det altså rapport om 908 dødsfall.

Til sammenligning døde 774 mennesker globalt av sarsviruset i 2002 og 2003.