Virussyk Hushovd dropper Tour de France

Vil stille best mulig forberedt til OL.

PRIORITERER OL: Det blir ingen jubelscener som dette i sommerens Tour de France etter at Thor Hushovd og BMC-laget bestemte at nordmannen står over treukersrittet for å stille best mulig forberedt til OL.  Foto:  REUTERS/Stefano Rellandini/NTB scanpix
PRIORITERER OL: Det blir ingen jubelscener som dette i sommerens Tour de France etter at Thor Hushovd og BMC-laget bestemte at nordmannen står over treukersrittet for å stille best mulig forberedt til OL. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini/NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Thor Hushovd dropper årets Tour de France for å stille best mulig rustet til fellesstarten under OL i London. Han kommer heller ikke til å delta i NM i Bergen 24. juni, melder BMC i en pressemelding.

34-åringen måtte overraskende stå av Giro d'Italia etter den femte etappen, og har ikke konkurrert siden. Nå viser tester fortsatt spor av en virusinfeksjon som har hemmet Hushovd gjennom mye av vårsesongen.

- Jeg trengte mer tid på å komme meg, og jeg har alltid hatt et mål om å gjøre det godt i OL. Jeg håper også å være en del av BMC-laget som skal sykle lagtempo i VM og jeg skal også konkurrere i fellesstarten. Derfor er det fortsatt mange mål å strekke seg etter denne sesongen, sier Hushovd i pressemeldingen.

Nytt program I stedet skal han nå bruke Polen Rundt 10.-16. juli for å forberede seg til OL-konkurransen 28. juli. Forrige onsdag ble han utnevnt som kaptein for den norske kvartetten, bestående av ham selv, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug, som skal delta i fellesstarten i London.

- Vi skulle selvfølgelig likt å ha ham med på Tour de France-laget, men etter å ha tatt en helhetsvurdering mener vi det nye programmet vil hjelpe ham med å oppnå målene sine, sier BMCs sportsdirektør John Lelangue.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer