Virussyk Hushovd dropper Tour de France

Vil stille best mulig forberedt til OL.

PRIORITERER OL: Det blir ingen jubelscener som dette i sommerens Tour de France etter at Thor Hushovd og BMC-laget bestemte at nordmannen står over treukersrittet for å stille best mulig forberedt til OL.  Foto:  REUTERS/Stefano Rellandini/NTB scanpix
PRIORITERER OL: Det blir ingen jubelscener som dette i sommerens Tour de France etter at Thor Hushovd og BMC-laget bestemte at nordmannen står over treukersrittet for å stille best mulig forberedt til OL. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Thor Hushovd dropper årets Tour de France for å stille best mulig rustet til fellesstarten under OL i London. Han kommer heller ikke til å delta i NM i Bergen 24. juni, melder BMC i en pressemelding.

34-åringen måtte overraskende stå av Giro d'Italia etter den femte etappen, og har ikke konkurrert siden. Nå viser tester fortsatt spor av en virusinfeksjon som har hemmet Hushovd gjennom mye av vårsesongen.

- Jeg trengte mer tid på å komme meg, og jeg har alltid hatt et mål om å gjøre det godt i OL. Jeg håper også å være en del av BMC-laget som skal sykle lagtempo i VM og jeg skal også konkurrere i fellesstarten. Derfor er det fortsatt mange mål å strekke seg etter denne sesongen, sier Hushovd i pressemeldingen.

Nytt program I stedet skal han nå bruke Polen Rundt 10.-16. juli for å forberede seg til OL-konkurransen 28. juli. Forrige onsdag ble han utnevnt som kaptein for den norske kvartetten, bestående av ham selv, Edvald Boasson Hagen, Alexander Kristoff og Lars Petter Nordhaug, som skal delta i fellesstarten i London.

GUL(L)GUTT: Thor Hushovd har gitt det sykkelinteresserte Norge mye å juble for siden gjennombruddet med seier på lagtempoen i 2001. 34-åringen står med ti etappeseirer, to seirer i poengkonkurransen og har ikledd seg gul trøye tre ganger - seinest i fjorårets utgave av rittet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
GUL(L)GUTT: Thor Hushovd har gitt det sykkelinteresserte Norge mye å juble for siden gjennombruddet med seier på lagtempoen i 2001. 34-åringen står med ti etappeseirer, to seirer i poengkonkurransen og har ikledd seg gul trøye tre ganger - seinest i fjorårets utgave av rittet. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Vi skulle selvfølgelig likt å ha ham med på Tour de France-laget, men etter å ha tatt en helhetsvurdering mener vi det nye programmet vil hjelpe ham med å oppnå målene sine, sier BMCs sportsdirektør John Lelangue.

BMC-lagets lege, Max Testa, understreker at Hushovd er ved god helse, men ikke tilstrekkelig forberedt for prøvelsene som venter over tre uker i Frankrike mellom 30. juni og 22. juli.

- Vi gjennomførte en del tester ved Mapei Sport Center etter Giroen, og fant spor etter virusinfeksjonen han hadde tidligere i år, men alt er normalt nå, sier Testa.

Suksesshistorie Hushovd har ti etappeseirer i verdens største etapperitt og har vært med på to lagtemposeirer (med Crédit Agricole i 2001 og Garmin-Cervélo i 2010).

 Han har også vunnet den grønne poengtrøya to ganger - i 2005 og 2009 - og har hatt den gule ledertrøya ved tre anledninger - seinest i fjor.