Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Virussykdommen forandret Hushovd

Satser ikke lenger alt på ett kort.

STJERNESPEKKET: Thor Hushovd (i midten) går inn i sitt siste kontraktsår med det pengesterke BMC-laget. Før sesongen braker løs påpeker han at det viktigste er å vinne sykkelritt. Foto: AP / Keystone / Peter Klaunzer / NTB Scanpix
STJERNESPEKKET: Thor Hushovd (i midten) går inn i sitt siste kontraktsår med det pengesterke BMC-laget. Før sesongen braker løs påpeker han at det viktigste er å vinne sykkelritt. Foto: AP / Keystone / Peter Klaunzer / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Thor Hushovd (36) slet etter virussykdommen innledningsvis forrige sesong, men i løpet av sommeren og høsten kom han i godt, gammelt slag.

Det førte til etappeseirer i blant annet Polen rundt, Østerrike rundt, Arctic Tour of Norway og Tour of Beijing.

Før 2014-sesongen braker løs er imidlertid «Oksen fra Grimstad» relativt forsiktig med målsettingene, til tross for at oppkjøringen har vært god.

- Jeg har ikke vært syk eller skadet i oppkjøringen, så det har vært perfekt. Jeg har lagt ned et godt stykke arbeid, sa han på BMC-lagets offisielle pressemøte i Sørøst-Spania i går.

- Jeg har lyst til å være klar fra starten av og se på hvert løp som en mulighet. Hovedmålet er klassikerne, som hvert år, fortsatte han.

Ikke bare ett kort Hushovd sa nylig til Agderposten at Paris-Roubaix som vanlig står høyt på lista over ritt han ønsker å vinne, men understrekte i går at han ikke kommer til å satse alt på ett kort.

- Det er bra hvis jeg kan vinne et fint ritt tidlig på året, fordi det er bedre å ta det jeg kan få enn å bare gå for Paris-Roubaix, og bomme der. Hvis jeg vinner «Omloop Het Nieuwsblad» (1. mars), så er det det ikke den største seieren, men det er en fin seier. Å vinne en etappe i Tour of Dubai (5-8. februar) er også bra, sa han.

Da en utenlandsk journalist lurte på om han har en annen innstilling nå sammenliknet med tidligere, var svaret dette:

- Det forandret seg etter at jeg var syk. Da ble jeg tvunget til å være ute i nesten et år. Jeg så at man må ta hver eneste mulighet og ikke ta noe for gitt.

Vil sykle touren Hushovd understrekte også i går at han har lyst til å sykle sommerens Tour de France. I fjor høst uttalte han at han kanskje ville prioritere andre ritt, men etter å ha sett 2014-løypa forandret han mening.

Grunnen er den 156 kilometer lange etappen i klassikerterreng, fra Ypres til Arenberg Porte du Hainaut.

Forrige gang Touren hadde en brosteinsetappe - også den med målgang i Arenberg - vant Hushovd. Det tror han det er mulig å gjøre igjen, hvis han blir tatt ut.

- Det hadde vært stort å dra dit og forsøke å kopiere den seieren. Det er et mål for sesongen, bekreftet han i går.

- Et par år til BMC-stjernen ble også spurt om hvor lenge han kan tenke seg å fortsette som proffsyklist.

- Det vet jeg ikke ennå. Jeg elsker å sykle, så hvis formen er der og jeg gjør en bra sesong nå, så blir det kanskje et par år til, var svaret.

Hushovd er blitt vraket til BMCs Tour de France-lag de siste to årene. I går avslørte han at han - om ikke annet - er tatt ut i bruttotroppen til årets utgave av verdens største etapperitt.

Hele Norges coronakart