- Vis «de store gutta» at du fortjener fullt stipend

Ingrid Kristiansen i sms til Susanne Wigene før sølvløpet.

•Dagbladet.no i går kveld: - Jeg skal bare gå rundt og smile

(Dagbladet.no): Susanne Wigene ga i går norsk toppidrett full uttelling helt i åpningen av friidretts-EM. 28-åringen løp inn til sølvmedalje på 10 000 meter.

- Dette er en kjempesterk prestasjon, som betyr mye for norsk toppidrett, sier toppidrettssjef Jarle Aambø i Olympiatoppen til Dagbladet.no.

Bakken får dobbelt så mye

Likevel har ikke sølvjenta fått full økonomisk støtte fra Olympiatoppen det siste året.

B-stipendet, som Wigene får, er på 50 000 kroner, bare halvparten av Andreas Thorkildsen og Marius Bakkens A-stipend.

- Nå har Susanne for alvor bevist at hun fortjener like mye støtte som de to. Marius Bakken viser seg mye sjeldnere fram. At hun blir forskjellsbehandlet på denne måten, gjør meg forbannet. Dette bør det gjøres noe med, sier Ingrid Kristiansen, som har norgesrekorden på 10 000 meter.

Fikk støtte-sms

- KJEMPESTERK PRESTASJON: Toppidrettssjef Jarle Aambø skryter av Susanne Wigene, som ikke har fått full toppidrettsstøtte det siste året. Foto: KERIM OKTEN/EPA/SCANPIX
- KJEMPESTERK PRESTASJON: Toppidrettssjef Jarle Aambø skryter av Susanne Wigene, som ikke har fått full toppidrettsstøtte det siste året. Foto: KERIM OKTEN/EPA/SCANPIX Vis mer

Før gårsdagens sølvløp sendte hun følgende sms til den nye langdistanse-dronninga:


«Hei, lykke til i kveld! Vis «de store gutta» at du fortjener fullt stipend. Vær offensiv og ha det gøy. Vi følger med deg. -Ingrid & Co.»

- Susanne tenker ikke så mye på penger som på resultater. Men det betyr en del å ha den økonomiske tryggheten, sier Kristiansen.

Wigene bor i Oslo og jobber deltid i DnB ved siden av toppidretten.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Avgjørelsen ble tatt i fjor

Jarle Aambø i Olympiatoppen, som deler ut stipendene, sier avgjørelsen ble tatt i fjor.

- Avgjørelsen ble tatt i fjor høst, og da var situasjonen annerledes, forklarer Aambø, som skryter av Wigenes utvikling det siste året.


- Men burde dere ikke ha en mulighet til å korrigere dette underveis i året?

- Vis «de store gutta» at du fortjener fullt stipend

- Dette har vi ikke hatt oppe til vurdering, svarer toppidrettssjefen.

Lover ikke endring

Han kan ikke love noen endring på Wigenes støtte. Men han legger ikke skjul på enkeltprestasjoner som den i går, veier tungt.


- Slike toppresultater er veldig viktige for vurderingen, sjøl om vi ikke starter disse vurderingene rett etter et løp. Nå skal hun jo løpe 5 000 allerede lørdag, sier Aambø.

Der har Wigene en ny sjanse til å vise «de store gutta» at hun fortjener fullt stipend.

KRITISK: Tidligere løperdronning Ingrid Kristiansen er forbannet over at sølvjenta Susanne Wigene ikke får fullt stipend fra Olympiatoppen.