Anders Besseberg får russisk støtte

Visepresidenten nekter å overta for Besseberg. Skylder på USA

Skiskytterlegenden Vladimir Dratsjev forsvarer Anders Besseberg og gir USA skylden for anklagene mot nordmannen i en ny konspirasjonsteori. Visepresident i IBU, Victor Maigurov, vil ikke overta Bessebergs oppgaver.

FERDIG: Anders Besseberg trakk seg i dag som IBU-president. Kritikken er massiv, men i Russland får han støtte. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

FERDIG: Anders Besseberg trakk seg i dag som IBU-president. Kritikken er massiv, men i Russland får han støtte. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Torsdag formiddag ble det bekreftet at Anders Besseberg har trukket seg som president i det internasjonale skiskytterforbundet (IBU).

Kritikken er massiv fra en rekke hold etter anklagene som Le Monde i går la fram. Med henvisning til en WADA-rapport beskyldes nordmannen for å ha skjult 65 russiske dopingsaker siden 2011.

I Russland er melodien en helt annen enn i store deler av resten av verden. Her får Besseberg støtte, selv i kjølvannet av politirazziaen tirsdag kveld og anklagene som har kommet mot IBU i etterkant.

I går ble det kjent at Besseberg er under etterforskning etter en politirazzia i forbundets hovedkvarter i Østerrike. Torsdag opplyste østerriksk politi at de etterforsker korrupsjon på i alt 2,3 millioner kroner i IBU-saken der nordmannen er involvert.

Nekter å overta

Besseberg skulle i utgangspunktet ikke stille til gjenvalg uansett, men presset mot IBU og hans stilling har fått 72-åringen til å trekke seg fra ledervervet med umiddelbar virkning.

Visepresident, Victor Maigurov fra Russland, nekter likevel å overta det øverste vervet og tre inn i nordmannens rolle. I stedet tar østerrikeren Klaus Leistner over som ny fungerende president, opplyser IBU.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer