Super League

- Viser at de har gått for langt

Sir Alex Ferguson bruker sin mektige stemme til å gå imot Manchester Uniteds eiere i kjølvannet av Super League-annonseringen. Det får oppmerksomhet.

HOLDER KONTAKTEN: Manchester United-eier Joel Glazer og klubblegende Alex Ferguson under en kamp på Etihad i 2018. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB
HOLDER KONTAKTEN: Manchester United-eier Joel Glazer og klubblegende Alex Ferguson under en kamp på Etihad i 2018. Foto: Oli SCARFF / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Manchester United-legende Sir Alex Ferguson (79) er en av flere profilerte fotballegender som har kommet med sin dom over det nye konseptet Super League - som har sendt sjokkbølger gjennom fotballeuropa.

Skotten sammenlikner det å delta i europacupen slik turneringen er i dag som å klatre Mount Everest for små klubber, og forteller om erfaringene han fikk som spiller for Dunfermline på 60-tallet og seinere trener for Aberdeen.

- Snakket om en Superliga er et skritt bort fra 70 år med europeisk klubbfotball, sier Ferguson til Reuters.

SUPERLIGA: Superligaens formann og Real Madrid-president Florentino Pérez (71) mener UEFA har håndtert situasjonen dårlig. - Vi gjør dette for å redde fotballen, sier han. Reporter: Agusta Magnusdottir. Video: AP / Scanpix. Vis mer

Den pensjonerte 79-åringen har i likhet med andre profilerte personer med tilhørighet til klubben, ikke vært involvert i Super League-prosessen.

- Under min tid i United spilte vi i fire Champions League-finaler og det var alltid noen spesielle kvelder. Jeg er ikke sikker på om Manchester United er involvert i dette, siden jeg ikke er en del av prosessen, sier Ferguson.

En del av gjengen

Og det gjøres nå et poeng av at Ferguson bruker sin mektige stemme til å gå imot Manchester Uniteds eiere, Glazer-familien, som er blant eierne som står i bresjen for det prestisjefylte prosjektet.

«Ved å si sin mening om Super League, har Ferguson på effektivt vis fordømt Glazer-familien», skriver lokalavisa Manchester Evening News.

Samtidig minner The Athletic oss på at Ferguson selv har vært en del av «heiagjengen» til den utskjelte amerikanske familien.

«Husker han at han pleide å støtte Glazers? Alle de åra han heiet på Uniteds grådige eiere og forsvarte dem fra protester fra fansen?» spør Athletic-journalist Daniel Taylor retorisk.

Offentlig støtte

Amerikanske Malcolm Glazer og hans familie tok opp store lån for å kjøpe klubben, og etter Malcolms død i 2014 er det sønnene Joel og Avram Glazer som styrer skuta.

Ferguson var i utgangspunktet imot Glazers oppkjøp av Manchester United tilbake i 2005. Sju år seinere, i 2012, hadde pipa fått en annen lyd. Da gikk Ferguson offentlig ut med sin støtte til Glazers.

- Jeg er komfortabel med Glazer-situasjonen. De har vært fantastiske. De har alltid støttet meg når jeg har spurt dem. Jeg har aldri møtt motstand, uttalte Ferguson ifølge The Guardian.

Skotten mente eierne hadde vært fornuftige når det gjaldt finansieringen av klubben, og pekte på at deler av fansen alltid ville være misfornøyde, uansett hvem som eide klubben.

- Da Glazers tok over her var det misnøye, så det har alltid vært noen supportere som har sitt syn. Men jeg tror majoriteten av ekte supportere vil se realistisk på det og si at det ikke har påvirket laget. Vi har vunnet fire ligamesterskap siden de kom, og en Europacup, sa Ferguson.

79-åringens uttalelser om Super League kan tyde på at ting har endret seg.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer