- Viser at jeg er ganske suveren

Alexander Kristoff med ny seier i Tour des Fjords.

STAVANGER (procycling.no):  Alexander Kristoff vant den fjerde etappen av Tour des Fjords på hjemmebane i Stavanger foran Magnus Cort Nielsen og Sondre Holst Enger.

- Det var utrolig deilig. Vi måtte jobber hardt for dette. På slutten gikk det mange angrep, de andre lagene satte stort press. Heldigvis samlet det seg til slutt, sier Alexander Kristoff til procycling.no.

Han fortsetter:
 - Jeg var litt alene i spurten. Det var en rask spurt i medvind. Jeg startet fra front, og det at jeg vinner viser at jeg ganske suveren i Tour des Fjords.

Stoppet opp Holst Enger prøvde seg slutten og så lenge ut til å skulle kjøre om seier med en trio av Sven Erik Bystrøm og en rytter fra Team Cannondale.

- Det stoppet opp i gruppen etter «grisabakken». Så jeg støtet. Jeg følte det passet løypen bedre, sier Holst Enger til procycling.no rett etter målgang.

Han puster tungt og sliter med å snakke etter målgang.

 - Jeg begynner å bli lei av tredjeplasser nå. Jeg gjorde et forsøk på slutten, men det gikk litt tregt med Cannondale-karen. Jeg støtet igjen, men brant litt mye krutt på slutten til å kunne spurte skikkelig, sier Holst Enger.

Hard avslutning Det var en høydramatisk avslutning på den fjerde etappen av Tour des Fjords. Opp «Grisabakken» siste gang støtet Sven Erik Bystrøm og åpnet samtidig opp hele løpet.

Sondre Holst Enger gikk kontra med en Cannondale-ryttere og senere også Sven Erik Bystrøm.

I gruppen bak måtte Alexander Kristoff ta mange av føringene. Med én kilometer igjen til mål samlet gruppen seg, og det var klart for spurt.