- Viser at sykkelsporten ikke er så råtten

Arvesen glad for dopingtall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Antidoping Norge (ADN) har gått igjennom alle tester av norske elitesyklister. Statistikken viser at 167 norske elitesyklister ble testet fra 1. januar 2006 og fram til i dag.

Ingen av prøvene kom tilbake som positiv.

- Det viser at sykkelsporten i Norge er ren. Det er en viktig ting og interessant lesning i forhold til statistikken jeg ble servert forrige dagen. Der trodde halvparten av nordmenn at norske syklister var dopet. Det er viktig å få dette fram, sier Kurt Asle Arvesen til NTB.

Arvesen blir testet to ganger i uka, og er glad for det.

- Det er et system som fungerer bra og som jeg støtter fullt og helt. Det viser at sykkelsporten ikke er så råtten som man kan få inntrykk av gjennom media, forteller Arvesen.

Thor Hushovd blir også glad når han får høre de positive tallene fra ADN.

- Det er selvfølgelig bra det. Det er godt de tester mye. Jeg er bare lei av problemet i sykkel. Det som er slitsomt er at jeg må forsvare andres problemer. Jeg vet hva jeg står for, og jeg vinner sykkelritt på den måten jeg gjør, sier Hushovd, som håper at yngre syklister forstår at man ikke må jukse for å vinne.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.