Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Viser enorm psykisk styrke

Viktig seier for Magnus Carlsen.

INGEN VED SIDEN: Etter to seire på to dager leder Magnus Carlsen London Chess Classic. Enda viktigere er det at han bare er 2,5 poeng fra å bli nummer én på verdensrankingen. Her fra partiet i går da han slo Vladimir Kramnik. Foto: Chessdom
INGEN VED SIDEN: Etter to seire på to dager leder Magnus Carlsen London Chess Classic. Enda viktigere er det at han bare er 2,5 poeng fra å bli nummer én på verdensrankingen. Her fra partiet i går da han slo Vladimir Kramnik. Foto: Chessdom Vis mer

|||(Dagbladet): Magnus Carlsen tok sin andre seier i London Chess Classic på to dager og leder turneringen klart. Dermed har han tatt to viktige poeng i sin kamp for å bli nummer én på verdensrankingen. Han trenger nå bare 2,5 poeng til i løpet av desember.

- Han kan spille remis i alle de fem gjenstående partiene i London, men det kommer han selvsagt ikke til å gjøre, sier Dag Danielsen, generalsekretær i Norges Sjakkforbund til Dagbladet.

Straffet av Carlsen
Dagens motstander var engelske Luke McShane og Carlsen spilte med hvite brikker.

- Det var et skikkelig kampparti og veldig spennende. Magnus spilte kjempebra. Det gjorde McShane også, men han ble straffet av Magnus for sine unøyaktigheter, sier Danielsen.

Flere av leserne som fulgte partiet direkte på nettet lot seg forundre og imponere av Carlsen som istedenfor å ta kjappe gevinster spiller med finesse.

- Det er vanskelig for oss vanlig dødelige å forstå hvordan Magnus tenker. Men det er jo ingen tvil om at han gjør det riktige. Det kunne se skummelt ut til tider for oss som fulgte med, men han hadde nok kontroll.

Kramnik vant også
McShane hadde også ett poeng før denne runden, men nå er Carlsen alene i tet.

- Magnus leverer hele veien og drar allerede fra feltet. Det er imponerende og han viser en enorm psykisk styrke, mener Danielsen.

Antatt sterkeste konkurrent Vladimir Kramnik vant i dag, etter å ha tapt for Carlsen i går. Det spilles totalt sju runder i turneringen med en hviledag på fredag.

I morgen spiller Carlsen med svarte brikker mot David Howell. Partiet starter klokka 15 og kan følges direkte på turneringens hjemmeside eller for eksempel chessbomb.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media