Viser finger før hver konkurranse - til sin egen far

Santo Condorelli er ikke som andre svømmere.

SPESIELT RITUAL: Santo Condorelli viser fingeren til sin far før han hopper uti bassenget.  Foto: JIM WATSON/AFP/NTB Scanpix
SPESIELT RITUAL: Santo Condorelli viser fingeren til sin far før han hopper uti bassenget. Foto: JIM WATSON/AFP/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det finnes mange rare ritualer sportsutøvere gjør før en konkurranse. Den canadiske svømmeren Santo Condorelli (21) har definitiv en av de rareste.

Hver gang faren Joseph Condorelli er tilstede når sønnen konkurrerer, viser han finger til ham. 21-åringen gjør akkurat det samme tilbake. Men det handler ikke om mangel på respekt - det handler om selvtillit og styrke.

Foreldrene til Santo gjorde det slutt da han var fem år gammel. Santo vokste opp i New York, og faren trente Santo i et basseng han hadde laget selv i bakgården.

Tynn i oppveksten Santo var tøff og hadde et naturlig talent i bassenget. Han var rask, og begynte tidlig å vinne løp. Men da han ble eldre møtte han større gutter i konkurransen, noe som ble tøft mentalt for Santo.

- Santo var en tynn gutt da han var ung. Han begynte ikke å vokse før etter ungdomsskolen. Vi pleide å kalle ham en pusling, han var så morsom med sin høye, pipete stemme, sier Joseph Condorelli til SwimSwam.

- Det var mitt største tilbakeslag i svømming. Å være så liten gjorde at jeg alltid ble skremt. Hver gang jeg skulle konkurrere, ble jeg livredd, sier Santo Condorelli.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer