Viser fram beinet: - Noen har tvilt

Den svenske parastjerna Ebba Årsjö (21) deler noe hun aldri har vist offentlig før.

ÅPNER OPP: Den svenske parastjernen viser fram det ene beinet sitt. Foto: TT/Svenska Paralympiska Kommitteen/Karl Nilsson
ÅPNER OPP: Den svenske parastjernen viser fram det ene beinet sitt. Foto: TT/Svenska Paralympiska Kommitteen/Karl Nilsson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

21-åringen, som vant to OL-gull i paraalpint i Beijing, lider av muskeltap i høyre ben, en bivirkning av Klippel-Trenaunay-syndromet hun ble født med.

Om lag ett barn i Norge blir født med syndromet hvert år og tilstanden gir medfødte karmisdannelser i vener, lymfe og kapillærer, skriver NHI på sine nettsider.

TIKTOK: Den tidligere alpinstjernen, Lindsey Vonn, ble utfordret til å teste "Ski Challenge" på Twitter. Video: Rødt Kort. Vis mer

I går delte Årsjö en side av seg selv hun aldri hadde vist fram før. På Instagram la hun ut et bilde i bikini på en balkong i Mallorca uten å dekke til beinet.

- Jeg håper dette kan være til ekstra hjelp for andre. Jeg føler at jeg virkelig kan påvirke folk og når du hører at du har vært til hjelp, da blir du skikkelig glad i hele kroppen, sier hun til nyhetsbyråaet TT og fortsetter:

- Alle individuelle idrettsutøvere er veldig «ego», tenker bare på seg selv og vinner. Her får jeg noe annet på kjøpet, gjør noe større, sier hun og forteller at det er noe hun har tenkt på å gjøre i et helt år.

Hun ønsker også å vise fram skaden til konkurrentene som har tvilt på henne i løpet av karrieren.

- Noen har til og med vært litt sinte og tenkt «hun burde ikke være her», «hun lyver» og så videre. Trenere og andre skiløpere har stilt spørsmål ved hvorfor jeg er med når det ser ut som jeg har et sunt bein, forteller hun.

OL-vinneren sier at beinet har blitt en del av hvem hun er og at hun nå ser på det mer positivt enn før.

- Tidligere påvirket det meg mer negativt. Det har gjort meg deprimert, vært en belastning og jeg har følt et hat. Det er fortsatt en belastning på grunn av smerter og medisinske problemer, men det er noe jeg er vant til å håndtere.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer