Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Viser fram «Fugleredet» i Beijing

Kineserne legger siste hånd på OL-stadion.

(Dagbladet.no): Etter fire års bygging er National Stadium i Beijing endelig ferdig.

«Fugleredet» skal huse åpnings- og avslutningsseremonien i Beijing-OL i tillegg til friidrettsøvelsene.

Byggingen av stadionanlegget med 90 000 seter begynte i mars 2004. Totalt har arenaen kostet 4 milliarder yuan - tilsvarende 2,8 milliarder kroner i dagens kurs.

Beijing National Stadium er tegnet av arkitektene i Herzog & de Meuron, som også står bak blant annet Allianz Arena i München.

Ifølge britiske The Times har ti arbeidere omkommet under byggingen av stadionanlegget, noe kinesiske myndigheter skal ha forsøkt å skjule.

Etter lekene vil navnet på stadionanlegget bli lagt ut for salg til selskaper - sannsynligvis svært pengesterke - som ønsker å profilere merkevaren sin i Kina.

Viser fram «Fugleredet» i Beijing
BØTTEBALLETTEN: Beijings fremste vaske-ekspertise er tilsynelatende hyret inn for å gjøre stadionanlegget klart til bruk.
VIKTIG DEL: Mållinja er kanskje den viktigste delen som må på plass på stadion, uten den blir det vanskelig å kåre vinnere i alle friidretts-øvelsene som skal holdes her.
VAKKER? Beijing National Stadium er blitt døpt «fugleredet», men ser ganske så smekker ut når den er opplyst på kveldstid.
TRENING: Det er ikke bare utøverne som trener til OL, arrangørene har allerede begynt å øve på medaljeseremoniene inne på stadion.
ÅPNER I MORGEN: Den første konkurransen på stadion blir kappgang-konkurransen Good Luck Beijing Race Walking Challenge 18. og 19. april.
SISTE FINISH: Banedekket vaskes av frivillige OL-funksjonærer.
BYGD I SMOG: På dette bildet, tatt i fjor høst, vises luftproblemene i Beijing godt. Det hindrer likevel ikke denne arbeideren i å innta lunsjen utendørs.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling