Eks Hushovd-rival José Joaquín Rojas

Viser fram monsterlår: - Et vilt syn

Sjokkerende bilder, skriver danske B.T om José Joaquín Rojas' monsterlår. Overfor Dagbladet avdramatiserer Alexander Kristoff og Atle Kvålsvoll bildene.

VISER FREM MONSTERLÅR: Jose Joaquin Rojas, her i grønn trøye midtveis i Tour de France 2011, vekker oppsikt med bildet han har lagt ut av sine lår. Foto: NTB Scanpix
VISER FREM MONSTERLÅR: Jose Joaquin Rojas, her i grønn trøye midtveis i Tour de France 2011, vekker oppsikt med bildet han har lagt ut av sine lår. Foto: NTB ScanpixVis mer

José Joaquín Rojas vekker oppsikt med et bilde av sine massive lår tatt før den 13. etappen i årets Giro d'Italia.

Den spanske 33-åringen har i en årrekke vært en av de mest kjøresterke og allsidige spurterne og ga blant annet Thor Hushovd kamp om den grønne trøya i flere utgaver av Tour de France.

Flere har reagert på bildet Rojas har delt av sine lår på Instagram.

- Sjokkerende bilder. Det er et vilt syn. To enorme lår holder på å sprenges, skriver den danske storavisa B.T.

Kristoff: - Ikke helt uvanlig

Overfor Dagbladet avdramatiserer imidlertid den norske sykkelstjerna Alexander Kristoff bildene av spanjolens bein.

- Det er ikke helt uvanlig. Men jeg har nok for mye underhudsfett til å få en like ekstrem «look», sier Alexander Kristoff til Dagbladet søndag morgen.

- Merker du noe forskjell fra første til siste dag i et treukersritt?

- Man er jo vesentlig mer sliten, sier den norske sykkelstjerna.

Kristoff, som i går vant nest siste etappe av Tour of Norway og overtok den gule sammenlagttrøyen fra Edvald Boasson Hagen, får støtte av en annen stor norsk sykkelprofil.

Kvålsvoll: - Beina blir mer markert med årene

Atle Kvålsvoll, som er tidligere proffsyklist, landslagstrener, sportssjef, personlig trener for Thor Hushovd og nå prosjektleder i Olympiatoppen Midt-Norge, har sett mange ulike sykkellår gjennom sin innholdsrike karriere.

- Hvor vanlig er det Rojas viser fram blant toppsyklistene?

- Dette er individuelt. Noen utøvere er veldig markert med blodårer svært synlige som Rojas. Andre er mye mindre markert, sier Atle Kvålsvoll til Dagbladet.

- Beina blir mer markert med årene. Hvor slank utøveren er, påvirker også. Blodårene kommer dessuten fram tydeligere i varmt vær, påpeker den norske sykkelprofilen.

Stort spenn

Den tidligere norske proffsyklisten, som var en av Greg LeMonds viktigste hjelperyttere i perioden 1988-1994, forteller videre:

- Jeg vet også at det er noen syklister som strever med å finne og synliggjøre blodårene. Så du har spennet fra Rojas til de som har «usynlige» blodårer og lite markerte muskler, sier Kvålsvoll til Dagbladet.

Rojas er en sykkelrytter som veldig ofte er topp 10 på etapper i lett og småkupert terreng, men sjelden tar steget helt opp på toppen av pallen.

I 2011-utgaven av Tour de France hadde spanjolen lenge den grønne trøya, parallelt med at rivalen Hushovd syklet i den gule trøya (se bildet nedenfor).

HILSER PÅ HUSHOVD: Jose Joaquin Rojas i grønt og Thor Hushovd i gult underveis i Tour de France 2011. Foto: NTB Scanpix
HILSER PÅ HUSHOVD: Jose Joaquin Rojas i grønt og Thor Hushovd i gult underveis i Tour de France 2011. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til slutt snek imidlertid Mark Cavendish seg forbi Rojas i kampen om spurttrøya i Tour de France - og skjøv Rojas ned til 2. plass.

Under årets utgave av Giro d'Italia, da bildene over ble tatt, ble den spanske 33-åringen nr. 3 på den sjette etappen som best.

BAK KULISSENE: Karsten Warholm har mange imponerende bilder og videoer i sosiale medier. Nå avslører Amalie Iuel sannheten bak bildene. Programleder: Øyvind Godø. Foto/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer