SKADET: Luis León Sanchez under presentasjonen av årets utøvere i Tour de France. Noen dager seinere var årets eventyr over for den spanske syklisten. Foto: NTB Scanpix
SKADET: Luis León Sanchez under presentasjonen av årets utøvere i Tour de France. Noen dager seinere var årets eventyr over for den spanske syklisten. Foto: NTB ScanpixVis mer

Tour de France

Viser fram skrekkbilde etter Tour-fall

Den spanske syklisten Luis León Sanchez måtte bryte Tour de France etter et stygt fall. Nå viser han fram skaden.

At syklister er tøffe, er blitt bevist gjentatte ganger de siste åra. Høy fart, minimalt med beskyttelse og en knallhard asfalt som lekegrind gjør at det fort gjør fryktelig vondt når det går galt.

Årets utgave av Tour de France startet samme helg som VM i fotball ble avsluttet, og det førte til at parallellene mellom rullende fotballspillere og syklister som fullførte ritt med både det ene og andre bruddet ble trukket.

Blant annet av Dagbladets samarbeidspartner procycling:

«Et bilde av en blødende Ten Dam plassert ved siden av Neymar sier mer enn tusen ord», skriver Jonas Orset.

Også i årets utgave av Tour de France har det vært en rekke fall. Reuters-fotografen Benoit Tessier fanget et av årets sportsbilder da han sto perfekt til da Chris Froome og flere veltet på den niende etappen.

DRAMATISK: Chris Froome på vei i bakken på den 9. etappen av Tour de France. Foto: NTB Scanpix
DRAMATISK: Chris Froome på vei i bakken på den 9. etappen av Tour de France. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Måtte bryte

Galt gikk det også for Astana-rytter Luis León Sanchez under årets utgave av det knallharde etapperittet.

Allerede på den 2. etappen måtte han smake på asfalten. Det gikk så galt at han ikke kunne fortsette.

Denne uka, 14 dager etter fallet, valgte Sanchez å dele et bilde hånda som tok imot de drøye 73 kiloene som dunket i asfalten.

For å si det forsiktig: AU!

Sanchez brakk albuen i fallet, og måtte operere. I tillegg ble fire ribbein ødelagt i fallet. Åtte metallstifter holder såret sammen inntil videre.

- Takk for alle tilbakemeldingene. Det har vært tøft, men jeg kommer til å jobbe hardt for å komme tilbake, skrev Sanchez på Twitter sammen med bildet av en forslått kropp.

Slo tilbake

Selv om Sanchez, som har vunnet fire etapper i Tour de France og vant klatretrøya i Spania rundt i 2014, måtte bryte rittet, har Astana levert godt i årets Tour de France.

Omar Fraile og Magnus Cort Nielsen har sikret to etappeseirer for laget som vant Tour de France både i 2009 (Alberto Contador) og 2014 (Vincenzo Nibali).

Det smaker nok godt for både Sanchez og laget som er sponset av en kasakhstansk investorgruppe og er oppkalt etter hovedstaden i landet.

Danske Jakob Fuglsang er best plassert av Astana-rytterne i årets ritt. Han ligger på en niendeplass, og er over 6 minutter bak lederen Geraint Thomas før dagens etappe, som er i gang nå.