STARTET TIDLIG: Nicklas Bendtner skled inn 1-0 etter bare ti minutters spill.Foto: SCANPIX/AFP/Ian Kington
STARTET TIDLIG: Nicklas Bendtner skled inn 1-0 etter bare ti minutters spill.Foto: SCANPIX/AFP/Ian KingtonVis mer

- Viser gang på gang hva vi kan

Dansk dynamitt og russiske raid da Arsenal ydmyket Porto.

||| (Dagbladet): Arsenal - Porto 5-0, 6-2 sammenlagt.

Nicklas Bendtner hadde åtte skudd mot mål fra innenfor sekstenmeteren uten å score mot Burnley i helga, en sjansesløsing det ble gjort et stort poeng av i etterkant.

Mot Porto i kveld viste han at han definitivt har den målteften manager Arsene Wenger forventer av spissene sine.

- Jeg har jo hørt litt av kritikken, men det har ikke betydd noe for meg. Jeg er helt skadefri og 100 prosent tilbake. Jeg gikk ut med den samme følelsen som jeg har før hver kamp, og viser i dag at jeg passer best som sentral spiss, sier en ekstremt fornøyd Bendtner til Viasat etter kampen.

For godt hjulpet av et knallsterkt Arsenal, spesielt en Andrej Arsjavin i smittende spilllehumør, satte dansken inn tre scoringer, i en kamp der londonerne viste at de kan spille fantastisk fotball selv uten sin ledestjerne Cesc Fabregas på banen - og tok seg til kvartfinale i Champions League.

- Det viser hvor sterkt laget vårt er, vi viser gang på gang hva vi kan og hva vi står for. Det var en ny oppvisning i dag, sier Bendtner.

- Jeg gleder meg over dette i kveld, men snart er det en ny kamp, sier dansken.

Tupp til 1-0
Allerede etter ti minutter satte Bendtner inn sitt første.

KUNSTNER: Andrej Arsjavin storspilte for Arsenal, her eksemplifisert ved driblingene som endte i en målgivende pasning til 2-0.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
KUNSTNER: Andrej Arsjavin storspilte for Arsenal, her eksemplifisert ved driblingene som endte i en målgivende pasning til 2-0.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

Andrej Arsjavin jaget et vakkert framspill i bakrom, og presset utrusende keeper Helton akkurat nok til at ballen bare ble klarert til siden. Der stupte Nicklas Bendtner fram med en lang tå, og tuppet 1-0 inn i det åpne målet.

Arsenal var gode i førsteomgang, midtbanen ved Rosicky, Nasri, Song og Diaby storspilte, og hjemmelaget kjørte til tider over sine portugisiske motstandere.

Russisk piruett
Etter 25 minutter doblet Bendtner ledelsen for Arsenal, igjen mye takket være Andrej Arsjavin, som var i helt spesielt slag i kveld.

Russeren plukket opp en hårreisende feilpasning på 30 meter, nærmest slentre-driblett seg forbi tre Porto-forsvarere på vei inn mot femmeteren, og sendte ballen ydmykt til siden der den danske spissen ventet.

Nicklas Bendtners andre var enda enklere enn det første, og Arsenal ledet med to til pause, en ledelse som kunne vært et mål større dersom Arsjavin hadde klart å presse avslutningen under tverrliggeren da han ble servert en gyllen mulighet av Samir Nasri noen minutter før hvilen.

God Helton
Andre omgang fortsatte med det samme åpne spillet vi så både før pause og i det første møtet mellom disse to lagene, og sjansene uteble heller ikke.

Porto-målvakt Helton var en av sitt lags aller beste, og det viste han flere ganger med gode redninger, som da han stoppet både skuddet fra Arsjavin og den påfølgende returen etter en knapp time.

I motsatt ende var Falcao den mest målfarlige for Porto, og han tvang en like god redning ut av Manuel Almunia da han fikk avslutte fra like foran mål noen minutter etter Helton-avvergingen.

Nasri-kunstverk
Men Porto sløste med de de fikk, og derfra og ut handlet det om Arsenal. Andrej Arsjavin hadde kjørt showet den første timen, 25 minutter før slutt var det Samir Nasri sin tur til å innta søkelyset.

Franskmannen startet helt ute ved sidelinja da han løftet blikket mot målet der inne. Nasri danset seg forbi tre Porto-forsvarere, som Arsjavin hadde gjort det i første omgang, og dunket ballen i motsatt hjørne via stolpen fra skrått hold. Fantastisk prestasjon.

Nå kunne Arsenal konsentrerere seg om overgangene, og det hadde den lille russiske kunstneren til hensikt å gjøre.

4-0 kom etter et mønsterangrep.

Arsjavin startet selv kontringen da han headet ballen ut etter en corner, stormet mot midtbanestreken, krysset den, og sendte innbytter Emmanuel Eboué gjennom alene med keeper med en perfekt timet pasning.

Eboué rundet Helton som om han hadde spilt spiss hele livet, og satte inn scoringen som gjorde stillingen til den samme som da Arsenal påførte Porto det verste Champions League-tapet portugiserne har opplevd, i september i 2008.

Fornøyd Arsene etter fem
Men Porto skulle få det enda verre.

Emmanuel Eboué ble felt innenfor sekstenmeteren på overtid, og Nicklas Bendtner fikk sjansen til å fullføre sitt «uekte» hattrick fra straffemerket.

Mange Arsenal-fans fryktet kanskje denne oppgaven uten skadde Cesc Fabregas på banen - det hadde de liten grunn til.

- Vi førte kampen i 80 minutter og fortjente å vinne. Det tredje målet avgjorde, sier Arsene Wenger.

2-0: Bendtner kunne bare spasere inn sitt andre etter Arsjavins dribleshow.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh
2-0: Bendtner kunne bare spasere inn sitt andre etter Arsjavins dribleshow.Foto: SCANPIX/REUTERS/Eddie Keogh Vis mer

- Jeg er stolt over gutta som er blant de siste åtte i år igjen, det er et ungt lag fortsatt. Vi viser kvalitet, men har ikke vunnet noe ennå, sier franskmannen.

MER KUNST: Samir Nasris 3-0-scoring var også av det fantastiske slaget.Foto: SCANPIX/AP
MER KUNST: Samir Nasris 3-0-scoring var også av det fantastiske slaget.Foto: SCANPIX/AP Vis mer