- Viser vår standard hjemme

Rösler om cupseieren mot Brann.

VIKING STADION (Dagbladet.no): Viking - Brann 2-0.

Med sjøltillit som Dovrefjell og aggresivitet som løver sendte Viking Brann hodestups ut av cupen. Det er allerede fotballfest i Stavanger.

- Strålende angrepsfotball av oss, skryter Viking-trener Uwe Rösler.

Fra første minutt tok Viking kommandoen og presset Brann nærmest inn i eget mål. De blå var over de røde som klegger, Brann kom aldri i gang med sitt spill.

Det virker som om Brann ikke har vunnet i Stavanger siden krigen, og det preger bergenserne. I innbyrdes oppgjør er det ingen tvil om hvem som er best i vest.

En storscorer som Thorstein Helstad kom fra målorgie mot Stabæk og ble redusert til en spurv i tranedans i Stavanger. Like anonym var for øvrig Vikings måltjuv Peter Ijeh.

-Vil ha en pokal

Men Viking har flere som kan lage mål, Allan Gaarde har en gudbenådet venstrefot. Mot Brann var den presis nok en gang.

FORNØYD: Viking-trener Uwe Rösler var en glad mann etter cuptriumfen mot Brann. Han mener gårsdagens kamp viste hvor nivået til laget hans bør ligge på hjemmebane. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX
FORNØYD: Viking-trener Uwe Rösler var en glad mann etter cuptriumfen mot Brann. Han mener gårsdagens kamp viste hvor nivået til laget hans bør ligge på hjemmebane. Foto: KYRRE LIEN/SCANPIX Vis mer

- Jeg konsentrerte meg om å treffe presist, ikke dundre til. Ballen fikk den buen den skulle, herlig, gliser den blide dansken.

Han har vært med på å tape tre cupfinaler i Danmark, slik blir det ingen fest av.

- Nå vil jeg ha en pokal, gjerne cupen, sier Gaarde.

-Viking har noen gode dager

Brann-trener Mons Ivar Mjelde river seg litt i håret og gir Viking honnør for presist pasningsspill.

- Viking har noen gode dager, de er overraskende gode mot oss. Men i dag gjorde vi dem også gode, sier Mjelde.

Han skrek seg hes på sidelinja og hadde stadig konferanser med Martin Andresen. De snakket neppe om været, men konversasjonen førte i hvert fall ikke til bedre Brann-spill.

Hovedårsaken til det var et iltert Viking-lag som vil til Ullevaal.- Guttene løper så enormt mye. Når jeg får ballen, har jeg alltid flere pasningsalternativer. De 90 minuttene gikk fort i dag. Men mot slutten ble vi trette av all løpingen, da var vi litt på hæla, medgir Allan Gaarde.

- Viser vår standard hjemme

- Vår standard hjemme

Viking er nå et lag med ryggrad, de har stolte spillere som vil blø for klubben sin. Det beste eksempler et Alexander Ødegaard.

I fjor ble han utskjelt på grensen til mobbing, med enere på terningen og buing blant publikum. Mot Brann briljerte han med hælpasninger og lure løp.

Hva hemmeligheten er? Tja, kanskje Uwe Rösler. I hvert fall nærmer treneren seg Benny Lennartsson-status i oljebyen. Publikum roper taktfast «Rösler, Rösler«», tyskeren takker med tommelen i været.

- Kampen mot Brann viser vår standard hjemme, sier Rösler nøkternt.

I dag startet også den store gladmatfestivalen i Stavanger. Aperitiffen ble gladtfotball på stadion, nå syder det langs kaiene i Stavanger.