Viser veien til VM-gull

Norge- Russland 34- 26. Gro Hammerseng var så god mot Russland, at Marit Breivik ikke kunne ta henne av banen.

Regjerende verdensmester Russland er ikke i nærheten av det nivået de holdt i 2001 da Norge ble banket 30- 25 i VM-finalen, men allikevel: I går luktet det seriøse VM-planer av de norske landslagsjentene.

Anført av en glitrende Gro Hammerseng ble de russiske jentene spilt fullstendig rundt.

- Jeg er veldig imponert over Gro. Jeg hadde ikke planlagt å bruke henne så mye, men det er viktig at det får sette seg når en spiller fungerer så godt, sier trener Marit Breivik til NTB.

- Fornøyd

Landslagstreneren vet hva hun snakker om. I uvant forsvarsrolle og med ferskt kapteinsbind rundt armen, dunket Hammerseng inn 7 mål på egenhånd, tok storspiller Anna Karejeva ut av kampen og viste veien for lagkameratene med naturlig autoritet og vinnervilje.

- Dette gikk bra. Jeg er veldig fornøyd med laget. Vi spilte en flott kamp, sa Gro Hammerseng etter utklassingen.

Slik snakker en kaptein.

På vei

VM i Kroatia begynner 2. desember og konturene av et vinnerlag er i ferd med å tegne seg. Keeper Katrine Lunde spilte nok en gang meget bra, mens tvillingsøster Kristine satte seks av seks fra straffemerket. Samtidig virker de etablerte solide, mens spillere som Ragnhild Aamodt skriver sterke søknader om VM-spill.Marit Breivik tar ut troppen på tirsdag. Deretter skal Gro Hammerseng vise veien.

<B>SOLID: </B> Gro Hammerseng strålte mot et russisk lag som forærte Norge billige mål med godt over 20 tekniske feil i Bergslihallen.