TILTALT:  Nicki Bille Nielsen må møte i byretten i København i morgen. FOTO: NTB SCANPIX
TILTALT: Nicki Bille Nielsen må møte i byretten i København i morgen. FOTO: NTB SCANPIXVis mer

Viser video der Nicki Bille blir lagt i bakken av politiet

- Jeg er dansk landslagsspiller.

(Dagbladet): Tidligere Rosenborg-spiller Nicki Bille Nielsen (27) må møte i byretten i København torsdag. Han er tiltalt på tre punkter etter en bytur i den danske hovedstaden 18. april i fjor.

Avisa Ekstra Bladet viser nå en video som de omtaler som «eksklusiv». På videoen blir den nåværende Evian-spilleren lagt i bakken av politiet.

Bille har åpenbart smerter, og på et tidspunkt roper han:

- Jeg er dansk landslagsspiller.

Videoen er tatt av en privatperson, som gjør politiet oppmerksom på at han filmer.

- Støyende og voldelig Bakgrunnen for pågripelsen er det politiet omtaler som «støyende og voldelig atferd». Ifølge tiltalen sparket han til en sykkel og parkeringsautomat.

Fotballspilleren ble pågrepet rundt klokka 00.40 den 18. april i fjor. Da politiet ville legge ham i håndjern, strittet han i mot.

På dette tidspunktet var han fortsatt Rosenborg-spiller.

Videre heter det at han bet en politibetjent i armen da han ble fraktet fra åstedet til politistasjonen. Den siste påståtte hendelsen er det alvorligste punktet i tiltalen.

Verken advokat Peter Berg - eller Bille selv - ønsker å kommentere videoen som nå er kommet i hendene til journalister i Ekstra Bladet.

Avisa skriver at det å bite en politibetjent har en strafferamme på opp til åtte års fengsel.

Temperament Nicki Bille Nielsen spilte i Rosenborg fra 2013 til 2014. Han havnet flere ganger i overskriftene på grunn av temperamentet sitt. Blant annet rev han av seg drakta etter at han fikk sitt andre gule kort mot Sandnes Ulf for to år siden.

Dansken spiller i dag for den franske klubben Evian, som ligger på 17. plass av 20 lag i Ligue 1. Han ble solgt fra Rosenborg rundt tre måneder etter den påståtte hendelsen i København.

Fotballspilleren mener politiet var unødvendig hardhendte under pågripelsen. Blant annet ble det angivelig brukt pepperspray.

Saken ble i utgangspunktet berammet til 28. oktober. Men fordi et vitne ikke kunne møte er den blitt utsatt til nå.