Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vises ut av landet etter dommerangrepet

Gjerningsmannen er fra Bosnia, ifølge politiet i Innlandet, og blir uttransportert fra Norge.

BLE RØD: Det er uvisst hva linjemannen fikk i ansiktet, men han ble helt rød. Video: Eurosport Vis mer

(Dagbladet): Mannen som sjokkerte Fotball-Norge og angrep linjedommer Ole Andreas Skogsrud Haukåsen med en spray i ansiktet under gårsdagens OBOS-ligakamp mellom Kongsvinger og Ranheim, har vedtatt et forelegg på 12 000 kroner for kroppskrenkelse og ordensforstyrrelse.

Det offentliggjør politiet i Innlandet på Twitter og melder videre at mannen vil uttransporteres. Ifølge politiet er gjerningsmannen fra Bosnia og i 20-årene. Han skal ikke ha noen tilknytning til Norge. Grunnlaget for utvisningssaken er det vedtatte forelegget.

Det var rundt ti minutter før slutt i gårsdagens kamp at det oppsiktsvekkende angrepet fant sted. En rødkledd tilskuer løp bort til linjemannen og sprayet Haukåsen.

- Det skal ikke skje

Det var en åpenbar sikkerhetsskandale, selv om mannen ble pågrepet like utenfor stadion kort tid etter angrepet.

- Dette kan ikke og skal ikke skje, uttalte dommersjef i Norges Fotballforbund, Terje Hauge, til Dagbladet i går.

- Vi som dommere følt oss godt bevart på fotballbanene rundt om i landet. Vi har følt oss trygge på vei inn til kamp, underveis i kampene og også etterpå. Dette som skjedde i dag, er noe som aldri har skjedd før, fortsatte han.

Uskadet etter angrepet

Selv sa dommer Haukåsen følgende:

- Jeg fikk en slags spray i øyet, fikk vasket det vekk og har ingen skader etter hendelsen. Jeg har det bra nå og gleder meg til neste kamp! skrev Haukåsen i en SMS til Dagbladet i går kveld.

Nå vil han bli ivaretatt av Norges Fotballforbund etter hendelsen, som satte en støkk i dommersjefen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media