Vishy Anand maktet ikke å slå skikkelig tilbake mot Magnus Carlsen

Remis i VM-kampen.

(Dagbladet): Dagens parti startet på mest dramatiske vis, da Magnus Carlsen bare var sekunder fra å bli disket. Nordmannen rakk imidlertid tilbake til stolen før klokka startet.

Vishy Anand var nødt til å gå aggressivt ut for å holde liv i drømmen om å forsvare VM-tittelen. Det gjorde ikke inderen - han valgte i stedet en noe overraskende defensiv innstilling.

Sakte, men sikkert prøvde Anand å presse i en langsom stillingskrig, uten at han fikk Magnus Carlsen til å bite på.

Carlsen klippet nemlig systematisk klør og temmet «Tigeren fra Madras», og etter 32 trekk ble det trekkgjentakelse og dermed uavgjort. Carlsen leder nå 4,5-2,5 etter sju partier.

Fornøyd Carlsen - Jeg trodde jeg ville være i stand til å presse litt, men jeg klarte ikke å få det til å skje. Etter de to siste kampene er det godt å bryte seiersrekka, men jeg hadde håpet jeg kunne presse ham litt mer. For å være ærlig, så klarte jeg ikke det så mye, sa inderen på pressekonferansen etter partiet.

Magnus Carlsen, på sin side, var naturlig nok fornøyd med å spille uavgjort med svarte brikker etter to strake partiseirer.

- Det som skjedde underveis tydet på uavgjort.

- Er du skuffet over at partiet ble så kort?

- Det er greit for meg. Jeg har ledelsen og vant med sort sist, så dette passet meg helt fint.
Blodfattig Dagbladets sjakkekspert synes det er merkelig at ikke den regjerende verdensmesteren virket å ta store nok sjanser.

- Alt i alt var dette en nokså blodfattig duell. Anand så ikke ut til å ville risikere noe, og han fikk ikke satt Magnus under press. Nå spørs det om ikke løpet i praksis er kjørt for Anand. Han har kun to hvite partier igjen mot Magnus sine tre, sier Gausel.