Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Visste allerede før start at det ville bli tøft - nå frir Tarjei Bø til «Rimi-Hagen»

Endte på 54. plass.

TUNG DAG: Tarjei Bø mislyktes totalt og endte på 54. plass på dagens VM-sprint. Han klarte likevel å presse fram et slags smil etter å ha mottatt Holmenkollmedaljen etter målgang. Foto: Bjørn Langsem
TUNG DAG: Tarjei Bø mislyktes totalt og endte på 54. plass på dagens VM-sprint. Han klarte likevel å presse fram et slags smil etter å ha mottatt Holmenkollmedaljen etter målgang. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Evigunge Ole Einar Bjørndalen (42) klinket til med et glimrende løp og tok sølv på dagens VM-sprint i Holmenkollen.

Suverene Martin Fourcade var det dessverre - med norske øyne - lite å gjøre med. Franskmannen skjøt, som Bjørndalen, fullt og var lynrask i sporet.

Den store overraskelsen ble ukrainske Sergej Semenov, som snek seg inn foran Johannes Thingnes Bø til bronsemedaljen.

Det ble altså to norske blant de fire beste, men for de andre i rødt, hvitt og blått gikk det dårligere. Emil Hegle Svendsen ble nummer 17 etter to bom, mens Tarjei Bø skjøt seg fullstendig bort på stående, og endte på 54. plass. Erlend Bjøntegård ble nummer 69.

Skuffet Tarjei Tarjei Bø er naturlig nok langt nede etter løpet. Markane-løperen mislyktes på siste etappe på mixed-stafetten torsdag, og i dag gikk det rett vest, med én bom på liggende og tre (!) på stående.

- Dette er så dårlig som man kan få det. Det er kjedelig. Jeg fikk en skikkelig dårlig start med den bommen på liggende, og siden jeg visste hva de andre hadde gjort, måtte jeg kompensere. Det var all in på stående. Jeg prøvde å skyte mitt livs serie, men det ble for mye gass, sier han.

Martin Fourcade gikk ut allerede med startnummer åtte, og var allerede i mål da nordmennene startet. De norske gutta visste med andre ord at de måtte gå sitt livs løp om de skulle slå den franske 27-åringen.

Visste om superløpet Tarjei Bø innrømmer at han var preget av franskmannens superløp.

- Vi varmet opp da han gikk, men da vi kom ned før vi skulle starte, så vi resultattavla og så at han hadde levert årets beste løp. En sånn situasjon kan slå begge veier. Jeg var i samme situasjon i Hochfilzen denne sesongen, og da gjorde jeg et kjempeløp, sier han til Dagbladet.

- Tenkte du «pokker» da du så på resultattavla før du startet?

- Ja, gjorde det. Jeg visste at jeg måtte levere og at jeg ikke hadde noe å gå på.

Rimi-Hagen-spøk Tarjei Bø går ut over to minutter etter Fourcade på morgendagens jaktstart. Han håper nå på ekstremforhold og hjelp fra finansmannen Stein Erik Hagen, som bor i Holmenkollen, for å ha noen som helst sjanse til å kjempe om medalje.

- Jeg håper på tåke og storm. Det er det eneste som kan redde meg.  Det må nok komme noen skikkelige vindkast fra helikopteret til «Rimi-Hagen» oppå toppen her om jeg skal ha noen sjanse. Han får fly vekk når jeg kommer inn og fly vekk etterpå. Han og jeg har en god plan før morgendagen, sier han med et smil.

Storebror Bø innrømmer samtidig at det ikke var spesielt taktisk å satse alt på dagens stående serie med tanke på morgendagens jakstart.

- Jeg ser det nå at det på en måte var utaktisk, men jeg er her for å ta medalje. Jeg tenkte bare på dagens løp der og da. Jeg prøvde bare å kline ned blinkene for å ta igjen det tapte, sier han til Dagbladet.

- Dritkjedelig Lillebrør Johannes Thingnes Bø er også en skuffet mann etter dagens sprint.

- Dette er dritkjedelig. 4. plass er vanvittig bra, det var jo bare tre som var bedre enn meg, men jeg får ingenting for dette. Det er medalje som teller, sier han.

Også han fikk med seg Fourcades superløp før start i formiddag.

- Jeg så at Fourcade fylte og gikk bra på ski før jeg startet, så jeg visste hvor lista lå. Jeg hadde stålkontroll lenge, men på stående gikk det av et skudd før jeg var i stilling. Derfor er det ekstra bittert når jeg ikke fikk en reell sjanse til å plotte det inn i blinken, sier han til Dagbladet.

- Var det en teknisk bom?

- Ja, du jakter etter høyt trykk på avtrekkeren, men det ble litt for høyt, så skuddet gikk av for jeg var klar til å angripe blinken. Sånt skjer av og til, men det er ikke en nybegynnerfeil, sier han.

Skal angripe Thingnes Bø er uansett - i motsetning til storebror i god posisjon før morgendagens jaktstart.

- I morgen skal jeg angripe fra start. Det blir ikke noe taktikkeri. Det er bare å kjøre på. Jeg må bruke det utgangspunktet jeg har. Hvis Fourcade bommer to ganger på første liggende, så er vi plutselig en stor gjeng sammen. Det er vanvittig tett fra min 4. plass og nedover resultatlista, sier han.

Thingnes Bø var skuffet med sitt eget løp i dag, men mer preget av storebrors svake løp.

- Jeg er lei meg på Tarjeis vegne. Han har trent vanvittig hardt og hadde stang ut på mixed. Nå ryker både sprinten og jakstarten også. Jeg tenker mer på ham enn meg selv nå, sier han.

BARE NESTEN: Johannes Thingnes Bø gikk en god VM-sprint i formiddag, men endte på den sure 4. plassen etter ett bomskudd. Foto: Bjørn Langsem
BARE NESTEN: Johannes Thingnes Bø gikk en god VM-sprint i formiddag, men endte på den sure 4. plassen etter ett bomskudd. Foto: Bjørn Langsem Vis mer