Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Visste at jeg kunne snu motgangen igjen

Silje med ny fantom-andreomgang.

HEVET SEG STORT: Silje Solberg leverte under pari i førsteomgangen mot Spania, men etter pause sto hun igjen fram som en matchvinner for Norge. Her leverer hun skuddforsøk fra den spanske kantspilleren Carmen Martin .
HEVET SEG STORT: Silje Solberg leverte under pari i førsteomgangen mot Spania, men etter pause sto hun igjen fram som en matchvinner for Norge. Her leverer hun skuddforsøk fra den spanske kantspilleren Carmen Martin . Vis mer

• Norge - Spania 29-26.

DEBRECEN (Dagbladet): EM-thrilleren mot Spania utviklet seg til et aldri så lite deja vu for målvakt Silje Solberg:

Igjen leverte hun en svak førsteomgang, for så reise kjerringa etter pause.

Etter fire redninger på 20 skudd den første halvtimen, så ble hun - sammen med Betina Riegelhuth - helt matchavgjørende i andre omgang.

Da stanset hun 12 av 21 spanske skudd.

- Vet ikke hvorfor - Det er litt kjedelig at jeg ikke kommer i gang i førsteomgang. Jeg vet ikke helt hvorfor. Men etter å ha snakket med Mats (Olsson, keepertrener) i pausen, så kom jeg meg ett skritt ut i forhold til min vanlige utgangsposisjon. Det funket bra i dag, for det kom ikke så mange distanseskudd, sier Silje Solberg.

I pausen  løp hun for å holde pulsen oppe. Samtidig hentet hun inspirasjon fra andreomgangen mot Danmark - da hun omtrent stengte målet mot frustrerte dansker.

- Holdt motet oppe - Jeg har snudd det før og visste jeg kunne gjøre det igjen. Det handlet om å holde motet oppe og konsentrere seg om en ball av gangen. Selv om førsteomgangen var dårlig, så holdt det, og da er jeg fornøyd, sier Silje Solberg til Dagbladet.

Landslagstrener Thorir Hergeirsson mener de fikk justert Silje bra i pausen.

- Jeg vil heller ha en sånn kamputvikling enn motstatt, for å si det sånn, sier han om tendensen Solberg nå har hatt i to strake kamper, med en svak førsteomgang og fantomandreomgang.

- Fersk målvakt - Hun er en fersk målvakt i denne sammenhengen, så hun må lære. Av de baklengsmålene i førsteomgang legger jeg halvparten av skylda på forsvaret, legger han til.

uansett står Silje igjen med en god følelse etter å ha vært sentral i to intense kamper på rad

- Det er veldig godt å kjenne at det fungerer, og det er viktig å få med seg hver eneste redning. De to poengene i dag var ekstremt viktige i forhold til en semifinale, så det lå også litt i bakhodet.

- Det blir du mer gira av, for vi hadde så lyst til å vinne kampen.