<strong>STJERNESKUDD:</strong> Mesut Özil viste vei for Tyskland med et nydelig distanseskudd etter at de hadde stanget og stanget mot den ghanesiske forsvarsmuren.Foto: SCANPIX
STJERNESKUDD: Mesut Özil viste vei for Tyskland med et nydelig distanseskudd etter at de hadde stanget og stanget mot den ghanesiske forsvarsmuren.Foto: SCANPIX Vis mer

- Visste at jeg ville score

Stjerneskuddet Özil skjøt Tyskland til møte med England.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Ghana - Tyskland 0-1.

Tyskland har aldri røket ut av et VM allerede etter gruppespillet. Ikke på noe tidspunkt i kveldens avsluttende kamper i gruppe C sto de i fare for å ryke ut, men det var en syltynn grense mellom suksess og fiasko.

Derfor kom Mesut Özils scoring én time ut i kampen mot Ghana særdeles beleilig for Joachim Löw og kompani. Det ga nemlig en viss trygghet å ta med seg inn i den avsluttende halvtimen.

Perle
Et av VMs store stjerneskudd ga nok et prov på hvorfor mange av Europas storklubber trolig kommer til å ringe, maile og fakse hyppig til klubbkontorene til Werder Bremen denne sommeren da han mottok ballen på 17-18 meter, vippet den opp til seg selv og smalt til på halvspretten.

Jabulani oppførte seg akkurat så uforutsigbart som Özil kunne håpe på, og Richard Kingson i Ghana-buret ble fullstendig utmanøvrert av den famøse VM-ballens slingring.

- Jeg burde ha scoret i første omgang, så jeg var irritert. Jeg var skuffet, men visste at jeg ville score, sier matchvinneren, ifølge NTB, og tenker på sjansen der han kom mutters aleine med Kingson før hvilen.

<strong>SJANSELØS:</strong> Ghana-keeper Richard Kingson ble passiv tilskuer til Jabulanis herjinger.Foto: SCANPIX
SJANSELØS: Ghana-keeper Richard Kingson ble passiv tilskuer til Jabulanis herjinger.Foto: SCANPIX Vis mer

Det hadde sjefen hans på følelsen av også, noe han fortalte den ytterst talentfulle 21-åringen i garderoben.

- Jeg sa til Mesut i pausen; du har fortsatt et mål i deg. Dette var en ekstremt intensiv kamp og mye gikk veldig bra for oss. Og nå er vi videre, konstaterer Tyskland-trener Joachim Löw, ifølge NTB.

- Klassisk oppgjør
På tross av at det ikke manglet på offensiv vilje hos begge lag, ble det med Özils egen scoring. Og selv om kampen ble spilt samtidig som Australia-Serbia, var det etterhvert liten tvil om at begge lag visste hva osm foregikk i Nelspruit.

Både Tyskland og Ghana var nemlig videre med tysk og australsk seier, og slik skulle det forbli etter 90 minutter pluss tillegg.

Paradoksalt nok var det trolig Ghana som tjente mest på dette utfallet. Som gruppetoer møter de nemlig USA i åttedelsfinalen, men Tyskland må ut i et klassisk oppgjør mot erkerival England.

Selv om engelskmennene ikke har skremt noen i løpet av sin tid i Sør-Afrika, vil søndagens møte i Bloemfontein garantert by på et nytt nervepirrende kapittel i historien om rivalisering mellom Tyskland og England.

<strong>VIKTIG FOR AFRIKA:</strong> Ghana blir etter all sannsynlighet Afrikas eneste representant i åttedelsfinalene. Da kommer et helt kontinent til å stille seg bak «Black Stars».Foto: SCANPIX
VIKTIG FOR AFRIKA: Ghana blir etter all sannsynlighet Afrikas eneste representant i åttedelsfinalene. Da kommer et helt kontinent til å stille seg bak «Black Stars».Foto: SCANPIX Vis mer

- Kampen mot England blir et klassisk oppgjør. Vi ser fram til det, sier Löw.

Lagene har møttes fire ganger i VM-sammenheng. Siste gang var i semifinalen i Italia i 1990. Da sto det 1-1 etter 120 minutter, men Tyskland vant etter straffesparkkonkurranse (selvfølgelig).

Reddet Afrikas ære
Skulle Joachim Löw gå seirende ut av prestisjeduellen mot Fabio Capello, venter trolig Diego Maradonas Argentina i kvartfinalen.

Vinneren av Ghana - USA, kan derimot vente seg en på papiret mindre kronglete vei til semifinale i form av vinneren mellom Uruguay og Sør-Korea.

Viktigst var det uansett at det i det minste blir ett afrikansk lag i åttedelsfinalen etter at Kamerun, Sør-Afrika, Nigeria, Algerie og trolig også Elfenbenskysten alle er ferdigspilte etter gruppespillet.

- Tyskland har et fantastisk lag. Vi hadde våre sjanser, og vi gikk videre. Det er det viktige, sier Ghana-trener Milovan Rajevac, og håper hjemmepublikum nå vil stille seg helhjertet bak lagets VM-kandidatur.

<strong>VANT BRØDREDUELLEN:</strong> Jerome Boateng (t.h.) og Tyskland gikk seirende ut av duellen med halvbroren Kevin-Prince Boaten og Ghana.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTIN
VANT BRØDREDUELLEN: Jerome Boateng (t.h.) og Tyskland gikk seirende ut av duellen med halvbroren Kevin-Prince Boaten og Ghana.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / STEPHANE DE SAKUTIN Vis mer

- Jeg håper flertallet av sørafrikanerne vil fortsette å støtte oss. Jeg håper vi kan dra nytte av den massive støtten, fortsetter Rajevac, som gikk videre på bekostning av fødelandet Serbia.

PS! Kampen mellom Ghana og Tyskland ga noe så unikt som et møte mellom to brødre på hvert sitt landslag. Tysklands Jerome Boateng og Ghanas Kevin-Prince Boateng har felles far, og før VM bestemte sistnevnte seg for å spille for farens hjemland.

Ghana — Tyskland 0-1 (0-0)

Soccer City Stadium
83.991 tilskuere
Mål: 0-1 Mesut Özil (60).
Dommer: Carlos Simon, Brasil.
Gult kort: André Ayew, Ghana, Thomas Müller, Tyskland.
Ghana (4-5-1): Richard Kingson — John Paintsil, John Mensah, Jonathan Mensah, Hans Sarpei — Kevin-Prince Boateng, Anthony Annan, Kwadwo Asamoah, Prince Tagoe (Sulley Muntari fra 64.), André Ayew (Dominic Adiyiah fra 92.) — Asamoah Gyan (Matthew Amoah fra 82.).
Tyskland (4-5-1): Manuel Neuer — Jerome Boateng (Marcell Jansen fra 73.), Per Mertesacker, Arne Friedrich, Philipp Lahm — Sami Khedira, Bastian Schweinsteiger (Miroslav Klose fra 81.), Thomas Müller (Piotr Trochowski fra 67.), Mesut Özil, Lukas Podolski — Cacau.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer