RIKTIG KLUBB: Moldes Jo Inge Berget (t.v.) blir taklet av Alexander Aas (t.h.) under gårsdagens avgjørende seriekamp. Nå ser Berget mot Europa og Champions League.Foto: Svein Ove Ekornesvaag / Scanpix
RIKTIG KLUBB: Moldes Jo Inge Berget (t.v.) blir taklet av Alexander Aas (t.h.) under gårsdagens avgjørende seriekamp. Nå ser Berget mot Europa og Champions League.Foto: Svein Ove Ekornesvaag / ScanpixVis mer

- Visste at Molde var et gull-lag

Nå vil Berget vise seg fram i Europa.

MOLDE (Dagbladet): Molde Fotballklubb hadde i lang tid vært ute etter Jo Inge Bergets underskrift før han i sommer signerte kontrakten med årets gullvinner.

På et tidspunkt var den tidligere Udinese-proffen bare en medisinsk undersøkelse unna å bli Molde-spiller, men da denne ikke gikk i orden ble det fortsatt spill for Lyn og senere Strømsgodset.

I sommer fikk Berget altså ønsket sitt oppfylt og i går kunne 21-åringen feire sitt første seriegull med Molde.

- Dette er rett og slett dritdeilig, sa en ivrig og glad innflytter.

Visste at Molde var gull-lag
Selv om Molde by og folk rundt klubben knapt har våget å tenke på gull gjennom årets sesong var Berget klar på  hvorfor han ville til Molde.

- Jeg visste at Molde var et gull-lag og det var derfor jeg hadde lyst til å komme hit. Det fikk jeg jo ganske rett i og, sa den lattermilde angriperen til Dagbladet på balkongen på Alexandra Hotell.

Det kan ikke være noen tvil om at Molde er plassen å være for unge og ambisiøse norske fotballspillere om dagen og Berget selv kunne avsløre at han er veldig lysten på å  vise seg fram i konkurranse med de største lagene i Europa.

- Folk legger merke til hvem som vinner og det har vi gjort nå. Nå får vi forhåpentligvis muligheten til å spille mot noen av de beste lagene i Europa. Du får ikke bedre mulighet til å vise deg fram enn det.

- Molde er laget å spille på i Norge.

Norges beste lag
Det kunne også en seiersruset lagkamerat skrive under på. Kristoffer Paulsen Vatshaug er på et annet sted i sin karriere, men anledningen ble ikke mindre av den grunn.

Mannen som har spilt for både Bodø/Glimt, Start og Molde i Tippeligaen i tillegg til en rekke mindre klubber, var i ekstase da Dagbladet møtte han i går kveld.

- For en som har levd en såpass omflakkende fotballtilværelse som meg, så er det klart at du håper på å av og til spille deg til fast plass på et lag som ligger i toppen av ligaen, men det her er bare helt fantastisk. Jeg vet ikke helt om det har gått opp for meg. Jeg har jo ikke turt å drømme om det engang.

- Jeg spiller på Norges beste lag!