Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Visste den ville komme

Tilbake der det hele startet tok Egil Gjelland sin første verdenscupseier. Drøyt åtte år etter at han verdenscupdebuterte i Östersund, kunne vossingen endelig strekke armene i været.

-  Jeg er kjempefornøyd, sier Gjelland til Dagbladet. -  Jeg, som alle andre, trener for å bli best. Jeg har holdt på i mange år, og det er godt å endelig vinne i verdenscupen.

At den første seieren skulle komme i Östersund var ingen overraskelse. Det var her Gjelland gikk sitt første verdenscupløp, og i 2002-2003-sesongen tok han en tredje- og en fjerdeplass samme sted. Og Gjelland sier han aldri har mistet trua på at seieren ville komme til slutt.

-  Jeg visste seieren ville komme etterhvert. Det er veldig jevnt i toppen, og du kan ikke garantere noe som helst, men i dag hadde jeg dagen. Langrennsmessig har jeg aldri gått bedre, og sannsynligvis var det mitt beste løp noen gang.

Det står det respekt av i en alder av 31 år.

Mer bevisst

-  Egil har tatt et lite steg rent fysisk denne sesongen, og vi visste at nå hadde han en god sjanse til å endelig vinne et renn, sier trener Roger Grubben.

-  Jeg har ikke gjort noe annerledes, sier Gjelland.

-  Men jeg har vært mer bevisst på kvalitet i treningsarbeidet. Skal en bli best, er bedre trening det som må til.

Men det har ikke bare vært lett å være Egil Gjelland denne sesongen. Hjemme i Norge sitter kona Ann-Elen Skjelbreid med parets åtte uker gamle datter Kristi.

-  Det har vært det verste denne vinteren, å tenke på at Ann-Elen er hjemme alene og må gjøre alt sjøl. Jeg lengter hjem hver eneste dag, og det blir mye snakking på telefonen, sier Gjelland.

Ensomt for kona

Kona innrømmer også at det ikke er like lett å ha en mann som nesten ikke er hjemme gjennom vinteren.

-  Til tider føler en seg litt ensom, men vi snakker jo ofte sammen, og av og til møtes vi. Jeg var for eksempel i Holmenkollen da han gikk der forrige uke, sier Ann-Elen.

Sjøl satser hun på comeback neste sesong.

-  Jeg skal neste år håper jeg å være med i verdenscupen igjen. Da jeg så Egil på TV i dag, ble jeg ekstra motivert, sier Ann-Elen.

Nå venter hun i spenning på å få «gubben» tilbake til Hålandsdalen, hvor det blir julefeiring sammen med søster Liv Grete og hennes skiskyttermann Raphaël Poirée.

Skal hogge juletre

-  Det blir godt å få han hjem, men jeg vet ikke hvor lenge han blir. Han må jo trene, og i Norge er det dårlig med snø.

Snø eller ikke, jul blir det uansett. Og få er bedre til å skaffe juletre enn tømreren Egil Gjelland.

-  Muligheten er stor for at det blir litt hogging, humrer Egil Gjelland.

ENDELIG MIN TUR: Vossingen Egil Gjelland har slitt lenge for å gå helt til topps. Ikke rart han var glad i Östersund i går. - Jeg har holdt på i mange år, og det er godt å endelig vinne i verdenscupen, sier Gjelland.
HYGGELIG PÅ PALLEN: Egil Gjelland og Raphaël Poirée koste seg på pallen sammen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media