Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Visste det ville bli rart for dem

Jürgen Klopp stirrer motstanderne i senk før kamp. Derfor gjør han det.

FOKUSERT: Liverpool-manager Jürgen Klopp følger mer med på motstanderen enn sine egne før kamp. Foto: Wolfgang Rattay / Reuters / NTB Scanpix
FOKUSERT: Liverpool-manager Jürgen Klopp følger mer med på motstanderen enn sine egne før kamp. Foto: Wolfgang Rattay / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Manchester United - Liverpool 17.30 søndag

MANCHESTER (Dagbladet): En ting du biter deg merke når du følger Manchester Uniteds kamper, er at Ole Gunnar Solskjær aldri deltar på lagets oppvarming før kamp.

Nordmannen glimrer med sitt fravær til laget klappes inn på Old Trafford noen minutter før kampstart, hvor han går gjennom en nærmest fast rutine ved å gi United-maskoten «Fred the Red» en varm hilsen, før han hever knyttneven mot hjemmepublikummet, klapper og smiler bredt på vei til benken.

Liverpool-manager Jürgen Klopp er helt annerledes i tiden før kamp.

MISBRUKT: Ole Gunnar Solskjærs advokat, Erik Flågan i Stray Vyrje Advokatfirma, varsler grep etter at nordmannen og Dagbladet er blitt misbrukt. Vis mer

Klopp stirrer

Tyskeren står som regel alltid rundt midtsirkelen på gressmatta med ryggen til egne spillere når de varmer opp. I stedet er fokuset rettet mot motstanderens spillere.

Midt på banen står han rolig og følger med på bevegelsene foran seg, med et konsentrert, kaldt og til tider skremmende blikk. Og ifølge ham selv er det en spesiell grunn til at han gjør dette.

- Jeg ser laget mitt gjennom hele uka, så jeg trenger ikke se dem varme opp. Før kampen vil du få se motstanderen lagoppstilling, men du vet ikke formasjonen de vil spille. Noen ganger, når de varmer opp, så vil de spille i den formasjonen. Du kan finne ut om de skal spille med tre eller fem bak, men hvis den bakre rekka består av fire spillere i løpet av oppvarmingen, er det sannsynligvis slik de vil spille, sier Klopp til fotballmagasinet FourFourTwo.

52-åringen gikk gjennom samme rutine da han møtte gamleklubben Borussia Dortmund. Gammel vane er vondt å vende.

- Jeg vil stå der og få så mye informasjon jeg kan, men også for å få en følelse av det andre laget. Det er sannheten - jeg ønsker å få en følelse. Da vi spilte mot Borussia Dortmund i Europa League, visste jeg det ville være merkelig for mine tidligere spillere hvis jeg gjorde det. Det stoppet ikke meg! Da jeg så på dem, kunne de se på meg og se at jeg virkelig var der. Det var den første lille seieren for kvelden.

- Litt pinlig

Tyskeren forteller samtidig at det ikke er meningen å være skremmende.

- Når spillerne kommer skikkelig tett på meg, er det litt pinlig, men jeg er vant til det. Jeg vet at de tenker: «Hva er det han ser på?» Jeg kan høre at assistenten til motstanderen roper på spillerne sine at de skal snu seg bort fra meg. Jeg forsøker ikke å være skremmende; jeg er bare interessert i hva de andre spillerne gjør, sier Klopp.

Med tanke på Manchester Uniteds skadeproblemer og usikkerhet rundt laguttaket, er det nok en stor sjanse for at Klopp vil følge ekstra nøye med på hva hjemmelaget gjør under oppvarmingen på Old Trafford søndag.

- Jo mindre motstanderen vet om oppstillingen din, jo bedre er det. Det er en fordel. Etter fire år i England er det fortsatt rart hvor lite du vet om spillere er friske eller ikke. I Tyskland tillater vi pressen til å være på trening fire-fem ganger i uka. Så hvis en spiller ikke er på trening, så kan du ikke gjemme deg unna det, for alle vet det, uttalte Klopp på pressekonferansen fredag kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media