- Visste du at jeg også går i gummistøvler?

Men Morten Olsen har glemt at han har spilt mot Drillo.

RESPEKTERER DRILLO: Danmarks landslagstrener Morten Olsen presenterte i dag troppen til EM-kvalifiseringskampen mot Norge 26. mars i Oslo. Foto: Espen Salling, Scanpix
RESPEKTERER DRILLO: Danmarks landslagstrener Morten Olsen presenterte i dag troppen til EM-kvalifiseringskampen mot Norge 26. mars i Oslo. Foto: Espen Salling, ScanpixVis mer

- Visste du at jeg også går i gummistøvler? Som Drillo, men av en annen grunn. Jeg kaller meg fritidsbonde med hjort, høns og ender på eiendommen.

Danmarks landslagstrener Morten Olsen møter NTB i det muntre hjørnet. 61-åringen har god tid og byr på seg selv i Dansk Boldspil-Unions høyborg utenfor Brøndby

Han har tatt ut sin landslagstropp og er definitivt kampklar foran «Slaget om Norden» på Ullevaal 26. mars. Forskjellen mellom vinner og taper denne fotballørdagen er i himmel-og-helvete-klassen. Et tungvektsmøte både på laglederbenk og bane. Norge mot Danmark, Olsen mot Olsen. Morten mot Drillo. Utrolig nok for første gang i trenersammenheng!

Tidenes sjef i dansk fotball har fått med seg at tidenes sjef i norsk fotball holder Norge som 55-45-favoritt. Og at FCK-trener Ståle Solbakken muntert mobbende peker på FIFA-rankingen der Norge er nummer 11, Danmark flere langpasninger bak på 28.-plass. Også Nils Johan Sembs verbale volleyskudd om Danmark 2011 som «en av de svakere årgangene på lenge», har 61-åringen tygget overbærende på i ett døgn.

Mannen som er blitt «beæret» med et eget «Anti-Norway»-avsnitt på Wikipedia-profilen, velger imidlertid å droppe kontringen. Ingen langpasningshets, og taushet om «fjellaper» og fotball. Men litt om flaks og uflaks ... og mye om respekt.

Forskjellig filosofi - Drillo er for meg en meget dyktig og analyserende trener. Vi har imidlertid ikke den samme filosofien. Han spiller en annen type fotball. Det er faktisk også en smakssak. Vi har opplevd spillet forskjellig gjennom mange år. Det må man ha respekt for, sier Morten Olsen.

- Norges tre seirer i kvalifiseringen så langt er en strålende fasit. Men jeg så målet mot Portugal. Fotball er stolpe-inn og stolpe-ut. Når det gjelder Nils Johan, så må han få mene hva han vil. Men jeg er kanskje nærmere til å foreta den vurderingen enn han er, spør herr Olsen retorisk før han legger til:

- Danmark har et kollektiv som fungerer nå. Troppen er tilnærmet skadefri, og jeg har kunnet bruke de samme spillerne i mange kamper nå. Det siste er viktig. At jeg ikke har en Preben Elkjær eller Michael Laudrup, får jeg ikke gjort noe med. Og det er heller ikke noe poeng for meg nå.

Midt i Europa 102 landskamper som spiller og 116 på trenerbenken er en uslåelig kombinasjon. Fotball har vært Olsens «passion» hele livet, et liv han har tilbrakt i utlendighet de siste 40 årene. Bostedet er Brussel, og språket med kone og venner er flamsk.

- Jeg bor midt i Europa, et ypperlig utgangspunkt for å følge fotball, sier han med et lite spark til kritikere som mener han er for lite i Danmark.

- Nå gleder jeg meg til å møte Norge og Drillo. Nei, ham har jeg nok aldri møtt før, verken som spiller eller trener, trodde Morten Olsen. Statistiker Drillo nølte litt mer, men svaret ble det samme. Begge tar feil. Arkiver husker bedre enn fotballegender.

I Morten Olsens debutkamp mot Norge i Idrætsparken 23. september 1970, spilte begge med nummer 7 på ryggen. To driblevinger som har gjort mer enn å drible etter hvert. Mye mer.

- Vi tapte 0-1. Odd Iversen goalet, og jeg ble sparket ned. Men Drillo på banen, stemmer det? spør Morten Olsen, som kan få sin revansj på Ullevaal.

Hvem som går til EM?

- Norge, Danmark eller Portugal, svarer Morten Olsen meget diplomatisk.

(NTB)

STØVLENE: Gummistøvlene ble Drillos kjennetegn under den første epoken hans som sjef for det norske landslaget. Foto: Lars Aamodt, Scanpix
STØVLENE: Gummistøvlene ble Drillos kjennetegn under den første epoken hans som sjef for det norske landslaget. Foto: Lars Aamodt, Scanpix Vis mer