Visste du at...

...Manchester Uniteds Phil Neville er blant Englands beste pasningsleggere? Her er den nakne statistikk fra Premier League.

Phil Neville har spilt 44 landskamper for England, men er bare elsket av Manchester United-fansen.

Selv om han har over 330 kamper for klubben, har han alltid spilt i skyggen av jevnaldrende lagkamerater som Paul Scholes, Ryan Giggs og David Beckham.

Fikk ikke trøye

Historien forteller at da United møtte Real Madrid i Champions League-kamp i april i fjor, ville 26-åringen så gjerne bytte til seg en trøye. Da han ikke hadde hellet med seg på grasmatta etter kampen, stilte han seg opp utenfor spaniernes garderobe. Han ga trøya til Reals materialforvalter og ba ham spørre stjernespillerne om de ville bytte med ham. To minutter etter kom materialforvalteren ut. Han ristet på hodet, og beklaget seg på gebrokkent engelsk.

- Her har du trøya di tilbake.

Keane på topp

Men statistikk hentet fra Opta, Fotball-Englands mest seriøse analysebyrå, viser at det ikke bare er Real Madrid-stjernene som undervurderer Phil Neville.

Etter 21 ligakamper er det ikke uventet United-kaptein Roy Keane (1237 pasninger/87 prosent «riktige pasninger») som topper lista over de mest presise pasningsleggerne i Premier League.

På delt andreplass ligger Arsenals elegante franskmann Robert Pires (944/85) og Neville fra Bury i Lancashire med 934 pasninger - med samme treffsikkerhet som Pires.

Spør du den gjennomsnittlige «eksperten» på engelsk fotball om hvem som har de råeste spillerne, er sannsynligheten stor for at han vil si Arsenal.

Hvor er Arsenal?

Med famøse 59 gule kort og 8 røde på 224 ligakamper skulle en tro at midtbanemotor Patrick Vieira ville havnet langt oppe på verstinglista. Men på Optas liste teller også antall begåtte frispark. Det betyr at et lag som Arsenal (nummer to på tabellen) - som i mange kamper er overlegne sin motstander og derfor ikke lager så mange frispark - scorer «dårlig» på denne lista.

Aston Villas Gavin McCann er ifølge Opta den råeste spilleren i Premier League. Hans Liverpool-aktuelle lagkamerat Juan Pablo Angel viser seg ikke etternavnet verdig, og inntar en 2. plass. «Engelen fra Colombia» er for øvrig også den spilleren i Premier League som er dårligst venn med linjedommerne. Hele 50 ganger er han blitt avblåst for offside.

Målkongen

Alan Shearer er som vanlig best foran mål. 16 nettkjenninger er det blitt på Newcastle-veteranen, som er blitt toppscorer i Premier League hele tre ganger tidligere.

En av Premier Leagues beste spillere rent statistisk er Leicester-kapteinen Muzzy Izzet. Den tyrkiske landslagsspilleren, som er jaktet på av blant andre Celtic, er den spilleren som har flest målgivende av samtlige Premier League-spillere (12). Også på antall innlegg scorer tyrkeren høyt.

Izzets eneste problem er at han og lagkameratene sliter noe fælt på den eneste statistikken som virkelig teller - tabellen.