- Visste en del om kokainbruken

Doffen roser Myggen for at han står fram.

BISLETT (Dagbladet.no): I dag ble det offentlig kjent at Erik «Myggen» Mykland er siktet for kokainbruk over en lengre periode, en påstand han sjøl bekrefter.

På dagens landslagssamling svarte flere av spillerne at de ikke hadde fått med seg nyheten om landslagslegenden - og enda flere ville ikke kommentere saken.

- Jeg vil ikke si noe om det, og jeg vil ikke si noe om hvorfor jeg ikke vil si noe om det, sier for eksempel tidligere Start-spiller Fredrik Strømstad til Dagbladet.no.

Heller ikke assistenttrener Ola By Rise, spiss Thorstein Helstad (Le Mans) eller midtbanespiller og MOT-ambassadør Per Ciljan Skjelbred (RBK) ønsker å si noe.

- Bra at han står fram
Strømstads eks lagkamerater i Start Kristofer «Doffen» Hæstad (Vålerenga) og Atle Roar Håland (OB) sier derimot noen ord.

- Jeg synes det er bra at han står fram, og at han angrer, sier Doffen til Dagbladet.no.

«Myggen» var hans største forbilde som ung, og han har fortsatt stor respekt for mannen.

- Det at han tør å stå fram og fortelle om dette, viser at han er en stor person. Jeg kjenner ham litt utafor banen, og han er et flott menneske, skryter midtbanekrigeren.

VIL IKKE KRITISERE: Kristofer Hæstad (t.h.) og Atle Roar Håland har, i likhet med Erik Mykland, en fortid i Start. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX
VIL IKKE KRITISERE: Kristofer Hæstad (t.h.) og Atle Roar Håland har, i likhet med Erik Mykland, en fortid i Start. Foto: SARA JOHANNESSEN/SCANPIX Vis mer

- Har visst en del

- Hvor mye har du visst om denne kokainbruken?

- Jeg har ikke visst alt som har kommet fram i dag, men jeg har visst en del, innrømmer Hæstad.

-  Stiller du deg på noen måte kritisk til det Myggen har gjort?

- Det har jeg ingen kommentar til, svarer landslagsspilleren.

- Ble veldig overrasket

Det har heller ikke tidligere Start-kaptein Atle Roar Håland.

I motsetning til Doffen ble han overrasket over nyheten som sprakk i VG i dag.

- Visste en del om kokainbruken

- Jeg ble veldig overrasket. Jeg har truffet Myggen flere ganger og har opplevd ham som en flott og jordnær type, beskriver Håland for Dagbladet.no.

- Men hva Erik har gjort, må han nesten svare for sjøl, tillegger Håland.

PRØVER Å STARTE PÅ NYTT: Erik Mykland hadde en strålende karriere for blant annet Start og landslaget. Nå forsøker han å spille seg inn på Starts førstelag igjen.