Visste Høgmo hva han gjorde har han Fotball-Norges største baller

Fallet på FIFA-rankingen kan gjøre det som er vanskelig veldig mye vanskeligere. Hadde Høgmo fått velge om igjen tror jeg han ville gjort det.

VALGT ANNERLEDES? Hadde Per-Mathias Høgmo vært klar over hvor lang og omfattende den norske mangellappen egentlig er, ville han ganske sikkert valgt annerledes, skriver Morten P.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
VALGT ANNERLEDES? Hadde Per-Mathias Høgmo vært klar over hvor lang og omfattende den norske mangellappen egentlig er, ville han ganske sikkert valgt annerledes, skriver Morten P. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

PER-MATHIAS HØGMO hadde gode motiver og høye ambisjoner da han plukket norske treningsmotstandere fra FIFAs to høyeste seedingsnivåer. Ruset på framtidas lyspunkter, muligheter og ambisjoner om å gjøre noe vi ikke har klart siden årtusenskiftet, ville han ha referanser fra nivået vi sikter oss inn på så fort som mulig. Men det han ikke var klar over da han takket ja til Tsjekkia, Frankrike, Russland og England var nivået i A/S Steinrøysa.

Hadde han vært klar over hvor lang og omfattende den norske mangellappen egentlig er, ville han ganske sikkert valgt annerledes.

FOR DET ER ikke tufser som leder norsk landslagsfotball fra Ullevaal Stadion. Det er meget kompetente fagfolk. Folk som kan sin fotball. Og som har klare ideer på hvordan fotball bør spilles for å holde konkurransedyktig nivå og være i takt med tiden. Så skal vi ta dem for noe rundt valgene som nå fører til at Norge synker som en stein på FIFA-rankingen, må det være at de drømmer.

Og at de a) ikke ser hvor dårlig stilt det er, b) ikke vil innrømme hvor dårlig stilt det er, eller c) ikke vil fortelle hvor dårlig stilt det er for dermed også å føle seg tvunget til å ta et indirekte oppgjør med post Drillos-suksessens feilslåtte utvikling av norsk fotball.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer