- Visste ikke hva jeg skulle si

Friidrettspresident Sebastian Coe om øyeblikket da han visste at Jakob Ingebrigtsen ville ta VM-gull.

GULLØP: Jakob Ingebrigtsen stormer inn til VM-gull på 5000-meteren sommeren 2022 i amerikanske Eugene. Foto: Mike Segar/Reuters/NTB
GULLØP: Jakob Ingebrigtsen stormer inn til VM-gull på 5000-meteren sommeren 2022 i amerikanske Eugene. Foto: Mike Segar/Reuters/NTB Vis mer
Publisert

Jakob Ingebrigtsen (22) tok sin første VM-medalje med sølv på 1500-meteren i Eugene i juli, da britiske Jake Wightman overraskende vant VM-gullet.

Etterpå var nordmannen nådeløs med seg selv.

- Det er helt forferdelig. VM-sølv er en utrolig stor ting å oppnå. Samtidig blir jeg slått av løpere som er dårligere enn meg, sa Jakob Ingebrigtsen like etter løpet og utdypet overfor Dagbladet:

- Jeg fikk ikke ut det jeg var god for. Jeg vet at jeg er veldig god til å løpe. Jeg synes det er veldig flaut å være så god, men samtidig så dårlig.

«Det var dritt»

I et større intervju forteller friidrettspresident Sebastian Coe om møtet med Ingebrigtsen, før og under medaljeseremonien i USA i sommer.

- Jeg har kjent Wightman i mange år, og han hadde nettopp løpt sitt livs løp - jeg var begeistret for ham, sier Coe til magasinet Athletics Weekly og fortsetter:

- Men jeg kjenner også Ingebrigtsen, vi er gode venner, og jeg ønsket å snakke med ham på et tidspunkt som jeg visste var smertefullt for ham. Det var da jeg møtte ham i tunnelen at jeg innså at jeg ikke visste hva jeg skulle si.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.