Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Visste ikke hvor mange jeg hadde gått forbi

Berger trodde hun spurtet for medalje, men fantomløpet holdt bare til femteplass.

TYSK GULL: Magdalena Neuner gikk seg opp en plass og tok OL-gull i sine første leker.  Foto: SCANPIX/AFP/ FRANCK FIFE
TYSK GULL: Magdalena Neuner gikk seg opp en plass og tok OL-gull i sine første leker. Foto: SCANPIX/AFP/ FRANCK FIFE Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Magdalena Neuner fra Tyskland nedkjempet slovakiske Anastasia Kuzmina en mot en på andre skyting under dagens jaktstart i OL i Canada - og etter en bom mindre på liggende så hun seg aldri tilbake.

Meritterte Neuner holdt avstanden hele veien, og kunne til dermed glede seg over gull i sitt første OL.

Kuzmina sikret andreplassen foran franske Marie Lauret Brunet, men Tora Berger imponerte kanskje mest i tillegg til gullvinneren.

Startposisjon 33 og 1,47 opp til teten virket ganske håpløst på forhånd, men etter null bom og et knalløp i sporet gikk Berger seg opp 29 plasser - og var til slutt bare 59 sekunder bak Neuner da hun gikk i mål til fjerdeplass.

FANTOMLØP:  Tora Berger gikk seg opp nesten 30 plasser, men det holdt ikke til pallen i dag.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
FANTOMLØP: Tora Berger gikk seg opp nesten 30 plasser, men det holdt ikke til pallen i dag. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

- Det var utrolig artig å få det til. Hadde utgangspunktet vært bedre fra lørdagen kunne det blitt veldig bra, men sånn er det. Det var kjempeartig, sier Berger til NRK.

De siste konkurrentene ble passert på oppløpssida, der Berger gikk som om det sto om gullet. Og det var ikke så langt unna at det var det som var motivasjonen heller, tydeligvis.

- Jeg var faktisk litt usikker på hvor mange jeg hadde gått forbi, så jeg lurte litt på om det var en medalje å hente framme der, sier Berger.

Arrangørtabbe
Bergers fjerdeplassen ble imidlertid endret til femte etter løpet, ettersom en arrangørtabbe førte til at Anna Carin Olofsson ble sluppet ut av startportene 14 sekunder for seint, sekunder hun fikk tilbake etter målgang.

ÅTTE: Ann Kristin Flatland var veldig fornøyd med sitt løp, hun også.
Foto: Heiko Junge / Scanpix
ÅTTE: Ann Kristin Flatland var veldig fornøyd med sitt løp, hun også. Foto: Heiko Junge / Scanpix Vis mer

- Jeg skjønte at det var noe galt, jeg så jo klokka og at jeg gikk ut for seint. Jeg var litt stressa på den første runden, men etter hvert ble jeg rolig. Jeg tenkte jo at dette var deres feil, og at de måtte rette den opp, sier den svenske jenta, som gikk over målstreken som sjette utøver.

Fornøyd Flatland
Ann Kristin Aafedt Flatland var vår best plasserte før jaktstarten, men en bom på første liggende ble for mye til å kunne ta inn masse tid på teten.

Flatland gikk seg likevel opp til åttendeplass til slutt, på en veldig lovende dag for de norske jentene som startet.

- Jeg er veldig godt fornøyd, det var et veldig bra løp. Jeg fikk det litt mot slutten, men er mest fornøyd med skytinga. Jeg åpner ganske bra og føler meg i bra form, sier Flatland til NRK.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!