Visste ikke om anklager før VM-gullet

LAHTI (Dagbladet.no): Bente Skari fikk ikke vite om anklagene mot pappa Odd Martinsen før start. I kveld blir det kakefeiring i deltakerlandsbyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Finske skiledere oppfordet Martinsen til å trekke seg som FIS-leder på grunn av det de kaller favorisering av datteren i verdenscupen. Årsaken var beslutningen om å sidestille sprintrennene i sammendraget.

Anklagene var godt kjent i den norske troppen i morgentimene i dag, men Bente Skari ble forskånet for den utenomsportslige problematikken før start.

- Det var jeg som fortalte Bente om det etter løpet. Da visste hun det ikke, sier presseattache Rolf Nereng til Dagbladet.no.

Nereng ville ikke bry Bente med kritikken mot faren, men tror uansett rutinen hennes ville gjort at hun ikke ville blitt påvirket.

Sjøl er Bente lite lysten på å diskutere om det er problematisk med en far i FIS-ledelsen.

- Jeg har hørt noe om det. Men jeg kjenner ikke saken og jeg synes ikke det angår meg. Jeg har ingen annen kommentar, sier Bente som er mer opptatt av å få gull-løpet ut av kroppen og komme i gang med en beskjeden feiring.

Bente er i gang igjen allerede søndag, med jaktstarteb der hun sier hun ikke er medaljekandidat.

- Nå skal jeg ut og jogge for å bli kvitt melkesyra. Så skal jeg i TV-studio før vi feirer med kake i deltakerlandsbyen. Det blir nok en tidlig kveld, jeg kommer til å legge meg 10-11 engang, sier Bente som sender en ekstra takk til herretrener Pål Gunnar Mikkelsplass' kone i ettermiddag. For de skiene hun vant gull med i dag, er tre år gamle og tilhører egentlig Marit Mikkelsplass.

- Når jeg er ferdig med å gå på ski skal hun nok få de tilbake. Men ikke før, ler Bente.

Hele Norge håper det blir lenge til Marit Mikkelsplass får skiene tilbake.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer