Visste ikke om Hareides samling

Problem for Brann, RBK og VIF.

• Dagbladet.no kommer tilbake med Hareides landslagsuttak mot Kroatia kl. 12!

Åge Hareide samler eliteseriens landslagsspillere i halve mars. Flere klubbtrenere har ikke hørt om planene, skriver Dagbladet i dag.

Det norske fotballandslaget møter Bosnia 24. mars og Tyrkia 28. mars i to EM-kvalifiseringskamper. Samlingen starter 19. mars. I tillegg ønsker Hareide å samle eliteserieprofilene som er aktuelle til troppen til treningsleir i Manchester fra 5.-9. mars.

- Det er ingen automatikk i at vi kan gi fra oss spillere til den uken i Manchester, sier Brann-trener Mons Ivar Mjelde til Dagbladet.

Han får støtte fra Vålerengas Petter Myhre.

- Vi ønsker jo at landslaget skal vinne. Men det kan være et problem for klubbene å gi fra seg mange spillere i halve mars. Det er en utfordring for vår sesongoppkjøring. Jeg regner med at landslagsledelsen setter seg ned og prater med oss om dette, sier Myhre.

Heller ikke Rosenborgs gulltrener Knut Tørum har hørt om samlingsplanen.

Men Lillestrøm-manager Jan Åge Fjørtoft har vært i kontakt med Hareide.

FORBAUSET: Åge Hareide forstår ikke hvordan klubbtreneren har unngått å få med seg Manchester-samlingen til landslaget.
FORBAUSET: Åge Hareide forstår ikke hvordan klubbtreneren har unngått å få med seg Manchester-samlingen til landslaget. Vis mer

- Når vi hører om tiltak som kan berøre våre spillere, tar vi naturligvis kontakt. Dette er uproblematisk, og vi har en bra dialog, sier han.

Åge Hareide er forbauset over at eliteserietrenerne ikke har hørt om samlingen i England.

- Jeg har ikke snakket direkte med trenerne om dette, men alle klubbene skal være informert. Dersom dette ikke har nådd ned til treneren, må grunnen være manglende kommunikasjon, mener Hareide.

Les mer om Hareides samling i mars i Dagbladet i dag.

(NTB)

HAR IKKE FÅTT BESKJED: Verken RBK-trener Knut Tørum eller Brann-sjef Mons Ivar Mjelde visste at landslagsspillerne i klubbene skal bort med landslaget i ei uke tidig i mars.