Øystein «Pølsa» Pettersen fikk hjernehinneblødning

- Visste ikke om jeg kom til å overleve

Langrennsprofilen Øystein «Pølsa» Pettersen forteller om dramatiske timer.

HJERNEBLØDNING: Langrennsprofil Øystein Pettersen avbildet på Lillehammer. Foto: Terje Bendiksby / NTB
HJERNEBLØDNING: Langrennsprofil Øystein Pettersen avbildet på Lillehammer. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Pettersen forteller at det var under en sykkeltur torsdag 7. oktober at han begynte å få vondt i hodet, men at han klarte å komme seg hjem.

- Jeg hadde så vondt i hodet at jeg følte jeg var skutt. Det var så vondt at jeg måtte lukke øynene, hvis ikke kasta jeg opp, forklarer han i sin egen podkast Gode Dager.

Da smertene ikke ga seg ringte han en venn som var lege, som fort kom over da han fikk høre om symptomene, og kjørte ham rett til akutten.

Hjernehinneblødning

Der ble det tatt CT av hodet hans. Det ble det funnet en blødning i hodet, og han måtte hastes til Oslo.

- Det er ganske alvorlig. Jeg lå i en luftambulanse og ante ikke om jeg kom til å overleve eller ikke, sier Øystein «Pølsa» Pettersen i en video som han har publisert på sin Linkedin-profil.

- Jeg startet dagen helt vanlig og plutselig så lå jeg i et helikopter med en hodepinne ut av en annen verden og kasta opp bare noen pratet til meg, sier han videre.

Øystein Pettersen har ikke besvart Dagbladets henvendelse i dag.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 08.11.2014 FARGEKLATT: Øystein Pettersen tryller frem ulike farger på kompresjonsstrømpene sine fra dag til dag. Her forklarer han hvorfor. Video: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

I podkasten forteller han at det først var noen dager seinere, da han hadde lest seg opp på hjerneblødninger at han ble ordentlig redd.

- Jeg kunne ingenting om blødninger i hodet, men nå kan jeg en del om det. Så et par dager seinere så begynte jeg å bli ordentlig redd. Men i helikopteret så var jeg ikke så redd, sier han i podcasten.

- Griseheldig

Han sier at han så langt ikke har fått noe varige mén og at han har tatt en ny CT, som viser at blødningen nå trekker seg tilbake. Fredag for en uke siden fikk han beskjed om at han var utenfor livsfare.

- Det er bare marginer som skiller meg fra det. Jeg var griseheldig, forteller Pettersen og fortsetter:

- Jeg kom meg veldig fort i forhold til veldig mange andre. Men i dag er formen terningkast to. Jeg har bare ligget i senga og har hatt vondt i hodet i hele dagen.

Pettersen er tidligere landslagsløper i langrenn. I flere år var han i verdenstoppen i sprint, og toppet karrieren med OL-gull på sprintstafett sammen med Petter Northug i Vancouver i 2010.

I 2014 gikk han over til langløpssatsing.

Etter langrennskarrieren har han deltatt i TV-programmer som 71 grader nord kjendis og Mesternes mester.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer